Politic

Deputat George Șișcu: Înmatricularea sau radierea unui autovehicul se va putea face online

Deputatul George Șișcu a anunțat că în curând va fi operaționalizată o aplicație online inovatoare, care va permite cetățenilor să efectueze procese legate de înmatricularea vehiculelor fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediile serviciilor de înmatriculare.

Această aplicație online va facilita procesul de înmatriculare a vehiculelor, transcrierea dreptului de proprietate sau radierea acestora. Cetățenii vor putea introduce un set minim de date necesare identificării vehiculului, și în funcție de necesitățile lor, vor putea atașa eventuale înscrisuri în formă electronică pentru operațiuni precum înmatricularea, transcrierea dreptului de proprietate, emiterea unui nou certificat de înmatriculare, radierea din circulație, dar și pentru scopuri fiscale, cum ar fi declararea sau radierea din evidențele fiscale.

Această veste bună vine ca urmare a unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului adoptată în timpul mandatului Premierului Nicolae Ciucă, care a trecut recent de Comisia de Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților printr-un raport favorabil. Următorul pas este votul în plen, care se așteaptă să aprobe această inițiativă legislativă.

În aceeași ședință a Comisiei de Transporturi, s-a mai votat în favoarea modificării și completării Ordonanței Guvernului privind regimul drumurilor, cu scopul de a încadra drumurile esențiale pentru apărare în categoria drumurilor de interes național și de a stabili un cadru legal pentru delegarea temporară a dreptului de administrare a acestor drumuri.

„O veste bună pentru toți proprietarii de autovehicule: în curând va fi operaționalizată o aplicație online prin intermediul căreia cei care doresc să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul, să poată face acest lucru fără a mai fi nevoie să se deplaseze la un sediu al serviciilor de înmatriculare. De asemenea, aceasta va permite cetăţenilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale (documente de transfer al dreptului de proprietate încheiate în afara platformei, dovada declarării furtului vehiculului, certificat de distrugere etc.).
Toate prevederile sunt incluse într-o Ordonanță de Urgență a Guvernului din timpul mandatului Premierului Nicolae Ciucă și care, urmând circuitul legislativ parlamentar, a primit în această săptămână Raport favorabil în cadrul ședinței Comisiei de Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților și urmează să intre la vot în plen.
Tot în ședința Comisiei amintite am mai votat PENTRU modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, în sensul încadrării drumurilor care asigură legăturile cu obiectivele de interes naţional pentru apărare în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, precum şi asigurarea cadrului legal privind delegarea temporară a dreptului de administrare a acestor drumuri.
Aviz pozitiv a mai primit și un Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr.36/2023 privind stabilirea cadrului general pentru închiderea programelor operaţionale finanţate în perioada de programare 2014-2020”, a declarat George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top