Politic

Deputat George Șișcu: Administrația publică trebuie rapid reformată!

Deputatul liberal George Șișcu declară că „este inadmisibil ca oamenilor să li se închidă ușa în nas, să fie purtați pe drumuri, să li se răspundă că nu se poate, înainte ca acea problemă să fie atent analizată”, iar cheia pentru dezvoltarea rapidă a județului Tulcea este parteneriatul dintre Consiliul Județean și mediul de afaceri local.

O comunitate în care cetățeanul este pe primul plan presupune o administrație publică decisă și hotărâtă, care propune proiecte valoroase și le duce la bun sfârșit. Însă o comunitate nu devine automat mai bogată doar cu fonduri guvernamentale (absolut necesare, la fel ca și cele europene), ci are șanse reale să prospere dacă se creează un mediu de afaceri local sănătos, care se dezvoltă permanent.

Ruptura între administrația publică locală, adesea anchilozată și fără idei, și antreprenori este tot mai evidentă, inclusiv la Tulcea.
Încrederea se câștigă greu și se pierde ușor. Este un principiu valabil în orice domeniu, dar în ceea ce privește relația dintre administrație și mediul antreprenorial, lucrurile sunt și mai sensibile, iar colaborarea dintre cele două părți este esențială.

Afacerile locale trebuie încurajate și susținute cu toate forțele, pentru că oferă locuri de muncă și prosperitate comunității. Adică un trai mai bun pentru oameni.

Parteneriatul între Consiliul Județean și mediul de afaceri este obligatoriu, însă n-ar trebui să însemne doar niște principii frumos aranjate pe o foaie de hârtie. Este nevoie de implicarea firmelor tulcene în proiectele județului, iar oamenii de afaceri abia așteaptă acest semnal. Dar pentru asta este necesar un dialog constant și sincer.

Soluții sunt și le vom pune în practică. Vorbim aici de înființarea unor incubatoare de afaceri sau de parcuri industriale, la fel cum putem gândi acordarea unor facilități companiilor care creează locuri de muncă.
România va beneficia de fonduri europene consistente în următorii ani, iar sume importante pentru lucrări de infrastructură vor fi alocate și de către guvernul PNL în următorii cel puțin patru ani și jumătate de guvernare.

Cât privește Tulcea, podul de peste Dunăre, la Brăila, va avea un impact economic uriaș asupra județului, legând pe cale rutieră Dobrogea de Moldova și Muntenia.

Investițiile atrag investiții, iar parteneriatul dintre Consiliul Județean și mediul de afaceri reprezintă cheia pentru dezvoltarea rapidă a județului Tulcea.

George Șișcu
Deputat, Candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Tulcea

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top