“In spatele fiecarei inovaţii de cele mai multe ori se afla foarte multa munca, insa realitatea este ca dupa ce s-a nascut o idee, ea trebuie sa fie susţinuta pentru a se dezvolta. Intr-o situaţie similara ne aflam şi cu sectorul IT&C care necesita efort susţinut pentru definitivarea infrastucturii – o necesitate imperativa pentru serviciile de e-guvernare. MCSI face eforturi pentru punerea in acţiune a proiectului de broadband in zonele rurale şi am facut toate demersurile interne pentru accesarea fondurilor europene de 84 milioane de euro. In sedinta de Guvern de ieri a fost aprobat memorandumul pentru dezvoltarea broadband – construirea unei infrastruct…
“In spatele fiecarei inovaţii de cele mai multe ori se afla foarte multa munca, insa realitatea este ca dupa ce s-a nascut o idee, ea trebuie sa fie susţinuta pentru a se dezvolta. Intr-o situaţie similara ne aflam şi cu sectorul IT&C care necesita efort susţinut pentru definitivarea infrastucturii – o necesitate imperativa pentru serviciile de e-guvernare. MCSI face eforturi pentru punerea in acţiune a proiectului de broadband in zonele rurale şi am facut toate demersurile interne pentru accesarea fondurilor europene de 84 milioane de euro. In sedinta de Guvern de ieri a fost aprobat memorandumul pentru dezvoltarea broadband – construirea unei infrastructuri nationale de broadband in zonele defavorizate prin fonduri structurale”, a declarat Marius Constantin Fecioru, Ministru Secretar de Stat MCSI.
Evenimentul a fost structurat pe trei sectiuni. Prima parte a fost rezervata prezentarilor din partea MCSI referitoare la Agenda Digitala Europa 2020 si cadre de actiune a Agendei Digitale a Romaniei dezvoltate de catre MCSI. A doua parte a evenimentului a fost sustinuta prin prezentari ale partenerilor IBM, Microsoft, HP Ernst&Young si SNR-Radiocom, iar ultima parte a fost dedicata unei sesiuni de mese rotunde care a tratat subiecte de interes national extrase din Agenda Digitala 2020 si moderate de reprezentanti MCSI.
Printre obiectivele Conferintei Agenda Digitala pentru Romania, sustinuta la Iasi, se numara: Atragerea de fonduri europene si incurajarea investiitilor in sectorul broadband, Desfasurarea de Retele de Acces de Generatii Viitoare (Next Generation Access Network – NGA), Promovarea unei rate mai mare de participare a femeilor tinere si femeilor recalificate in sectorul IT&C, Integrarea sistemului eLearning in politicile nationale de modernizare a educatiei si formarii profesionale, Crearea unui cadru European pentru profesionistii din domeniul IT&C, in scopul cresterii competentelor si mobilitatii acestora in Europa.
Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media: Iasi Plus, Flacara Iasului, Ziarul de Iasi, Radio HIT, Ziare.com, Hit.ro, Business24, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, ARIES, ANIS, Byblos.
Mai multe detalii gasiti la http://digitalagenda.ro .