Fără categorie

Demersuri pentru construirea unei infrastructuri nationale de broadband

Obiectivul Agendei Digitale pentru Europa 2020 este trasarea unui parcurs in scopul de a exploata la maximum potenitialul social si economic al IT&C, in special al Internetului, care reprezinta un suport vital al activitatilor economice si sociale, fie ca e vorba de afaceri, munca, joaca, de a comunica sau a ne exprima liber.

“In spatele fiecarei inovaţii de cele mai multe ori se afla foarte multa munca, insa realitatea este ca dupa ce s-a nascut o idee, ea trebuie sa fie susţinuta pentru a se dezvolta. Intr-o situaţie similara ne aflam şi cu sectorul IT&C care necesita efort susţinut pentru definitivarea infrastucturii – o necesitate imperativa pentru serviciile de e-guvernare. MCSI face eforturi pentru punerea in acţiune a proiectului de broadband in zonele rurale şi am facut toate demersurile interne pentru accesarea fondurilor europene de 84 milioane de euro. In sedinta de Guvern de ieri a fost aprobat memorandumul pentru dezvoltarea broadband – construirea unei infrastruct…

Obiectivul Agendei Digitale pentru Europa 2020 este trasarea unui parcurs in scopul de a exploata la maximum potenitialul social si economic al IT&C, in special al Internetului, care reprezinta un suport vital al activitatilor economice si sociale, fie ca e vorba de afaceri, munca, joaca, de a comunica sau a ne exprima liber.

“In spatele fiecarei inovaţii de cele mai multe ori se afla foarte multa munca, insa realitatea este ca dupa ce s-a nascut o idee, ea trebuie sa fie susţinuta pentru a se dezvolta. Intr-o situaţie similara ne aflam şi cu sectorul IT&C care necesita efort susţinut pentru definitivarea infrastucturii – o necesitate imperativa pentru serviciile de e-guvernare. MCSI face eforturi pentru punerea in acţiune a proiectului de broadband in zonele rurale şi am facut toate demersurile interne pentru accesarea fondurilor europene de 84 milioane de euro. In sedinta de Guvern de ieri a fost aprobat memorandumul pentru dezvoltarea broadband – construirea unei infrastructuri nationale de broadband in zonele defavorizate prin fonduri structurale”, a declarat Marius Constantin Fecioru, Ministru Secretar de Stat MCSI.

Evenimentul a fost structurat pe trei sectiuni. Prima parte a fost rezervata prezentarilor din partea MCSI referitoare la Agenda Digitala Europa 2020 si cadre de actiune a Agendei Digitale a Romaniei dezvoltate de catre MCSI. A doua parte a evenimentului a fost sustinuta prin prezentari ale partenerilor IBM, Microsoft, HP Ernst&Young si SNR-Radiocom, iar ultima parte a fost dedicata unei sesiuni de mese rotunde care a tratat subiecte de interes national extrase din Agenda Digitala 2020 si moderate de reprezentanti MCSI.

Printre obiectivele Conferintei Agenda Digitala pentru Romania, sustinuta la Iasi, se numara: Atragerea de fonduri europene si incurajarea investiitilor in sectorul broadband, Desfasurarea de Retele de Acces de Generatii Viitoare (Next Generation Access Network – NGA), Promovarea unei rate mai mare de participare a femeilor tinere si femeilor recalificate in sectorul IT&C, Integrarea sistemului eLearning in politicile nationale de modernizare a educatiei si formarii profesionale, Crearea unui cadru European pentru profesionistii din domeniul IT&C, in scopul cresterii competentelor si mobilitatii acestora in Europa.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media: Iasi Plus, Flacara Iasului, Ziarul de Iasi, Radio HIT, Ziare.com, Hit.ro, Business24, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, ARIES, ANIS, Byblos.

Mai multe detalii gasiti la http://digitalagenda.ro .

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top