Politic

Declarație politică, George Șișcu: De ce este importantă renegocierea PNRR?

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost gândit ca un instrument de combatere economică e efectelor pandemiei și România s-a prezentat în fața Comisiei Europene cu un plan care a fost apreciat la Bruxelles. Actualul guvern condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a tratat cu toată seriozitatea implementarea acestuia, precum și îndeplinirea jaloanelor înscrise în document, fapt care ne-a permis să accesăm toți banii care ni se cuveneau.

Până acum, au fost atrase 3,79 de miliarde de euro, sumă prevăzută ca prefinanțare, precum și, de curând, alte 2,6 miliarde de euro, reprezentând prima cerere de plată. În final, România va beneficia de aproximativ 30 de miliarde de euro. Vorbim, așadar, despre sume uriașe de care beneficiază economia națională.
Premierul României urmează să discute la Bruxelles renegocierea PNRR, deoarece el trebuie să funcționeze astăzi nu doar ca plan post-pandemic, ci și ținând cont de marile crize care au urmat: războiul din Ucraina, la granițele noastre, precum și creșterea galopantă a prețului energiei ca urmare a șantajului rusesc la adresa Europei.

Avem nevoie ca PNRR să fie un instrument care să protejeze cetățenii și afacerile din România de efectele războiului. Este singurul motiv pentru care cerem renegocierea acestui instrument, iar nu pentru a contesta reformele care au fost incluse și pe care le implementăm deja atât la nivel parlamentar, cât și guvernamental.

Adversarii noștri politici de azi au vrut să creeze impresia că PNRR-ul este un fel de bau-bau care va scufunda actuala coaliție. În realitate, nu au fost pierduți bani, iar jaloanele îndeplinite. În lipsa lor, prima cerere de finanțare nu ar fi fost acordată.

PNL, ca partid care guvernează având în minte responsabilitatea unui moment foarte dificil pe care îl traversăm, istoric, nu își permite să pună mai presus de interesele României propriile sale interese electorale. Orice renegociere a PNRR are exact acest obiectiv: banii europeni trebuie să ne ajute să depășim această situație excepțională, cu crize suprapuse, și să elimine vulnerabilitățile.

Creșterea economică din acest an, peste așteptările tuturor, de la specialiștii Comisiei Europene, la cei ai FMI, ne dă speranțe că vom ieși întăriți, ca țară, din aceste încercări. Și, mai important decât orice, vom ieși solidari, având ca preocupare principală protejarea populației care este cea mai vulnerabilă.

George Șișcu
Deputat PNL de Tulcea în Parlamentul României

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top