COMUNICATE

Debandadă la Poliția Rutieră

Fereasca Dumnezeu ca cineva sa-ti zgârîie masina, ori sa o tamponezi din propiria ta neglijenta sau a altuia, ca esti obligat sa înduri calvarul ce ti-l „ofera” Statul Român prin angajatii sai din cadrul Politiei Rutiere Constanta.
Aglomeratia rutiera ce ne sufoca orasul si împrejurimile în acest sezon are ca efect colateral si producerea de zeci de accidente zilnic.
Colac peste pupaza, în conditiile în care daca ai fost implicat într-un eveniment rutier, pe lânga grosul de bani pe care trebuie sa-i scoti din buzunare pentru reparatii mai trebuie sa si înghiti tupeul, nesimtirea si aroganta unora dintre militienii care deservesc biroul de tamponari si accidente usoare.

Un articol de STEFAN KOSTOFF

La un flux de oameni si evenimente rutiere de câteva sute pe zi, încaperea mica si claustrofoba în care se afla acest birou este  total improprie desfasurarii acestui serviciu în bune conditii. La acest lucru se mai adauga lipsa unui grup sanitar pentru cei care asteapta continuu cel putin cinci ore pentru a li se rezolva dosarul, „clientii” fiind nevoiti sa apeleze în situatii de „urgenta” ori la boschetii din fata Politiei ori la scarile de bloc din apropiere. Pentru o copie xerox trebuie sa bati sute de metri pe jos pâna la cel mai apropiat birou de copiat acte. Cozile si înghesuiala de la ghiseu sunt datorate erorii de personal al celor de la Rutiera. Pentru ei, cu doi militieni pe tura se pot rezolva toate cazurile. Da, în 12 ore de asteptare condimentate cu nervi si înjuraturi la adresa Rurierei. Daca se mai nimereste si vreun militan Iantoc pe acolo e chiar vai si amar de soferi. Accesele de furie si excesele sale de zel de-a dreptul grobiene sunt deja de notorietate. Raportul sluga-stapân este cel mai potrivit pentru a descrie o „conversatie” cu acest Iantoc. O poti duce mai bine doar daca i-ai fost elev sau ti-ai luat permisul prin scoala lui de soferi, sau daca esti vreo fufa planturoasa care-si descurca itele în viata acordând flirturi îndraznete sau alt gen de ….favoruri. Dar de fapt nici el, nici ceilalti colegi ai lui nu poarta vreo vina directa. De vina e sistemul si conducerea Rutierei care permite aceasta promiscuitate totala. Am încercat timp de câteva zile sa vorbim cu cineva din conducerea Politiei Rutiere în legatura cu acest subiect. De exemplu am vrut sa vorbim cu comisarul sef al Rutierei, Romeo Tecau. Acesta s-a eschivat însa sa vorbeasca, devenind de negasit. Nici la telefon si nici la sediu. Stia probabil ca nu-i va fi usor sa gaseasca un raspuns multumitor, si, tot probabil, stia ca nu-si va putea lua vreun angajament în rezolvarea macar partiala a situatiei.
 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top