Fără categorie

Dănuț Epure, fost rector UOC, pe blogul personal: La Rugină ”totul este fals, prost zugrăvit în cuvinte şi sunt multe minciuni”!

Într-o postare recentă pe blogul personal (www.danepure.com), fostul rector al Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), Dan Epure (așa cum apare numele pe blog), a trecut în revistă o serie de promisiuni făcute și neonorate de cel care i-a luat locul, începând din 2013, la conducerea instituției – Sorin Rugină. De altfel, pe blogul lui Epure regăsim o serie de articole cu referire la actuala conducere a UOC, la starea de spirit din universitate și la multe alte aspecte nu tocmai plăcute.

Revenind la postarea intitulată Cantina, Bancomatul și …”Ovidius”, Dan Epure comentează promisiunile făcute în mass-media de rectorul Sorin Rugină în campania din 2016 când a fost reales în această funcție. Astfel, Rugină se declara mulțumit de activitatea sa din mandatul trecut (2013-2015), aproape toate problemele UOC fiind deja rezolvate (sic!). Mai rămăsese de realizat o cantină pentru studenți și profesori și construirea unui corp nou pentru Facultatea de Farmacie și Medicină Dentară.

Problema cantinei din Campus pe care Rugină a promis-o în campania electorală este „sublimă dar lipsește cu desăvârșire” dar este una extrem de importantă pentru că mii de studenți dar și cadre didactice sau personal auxiliar ar beneficia de pe urma acesteia, putând servi o masă caldă la prețuri decente fără să mai fie nevoie să caute prin împrejurimi sau să comande mâncare de pe tot felul de site-uri. Sunt sigur că dacă această cantină ar fi bine manageriată ar fi și o sursă de venit pentru UOC. Şi eu am avut acest obiectiv în programul managerial dar dacă FĂCĂTURA din 2013 nu ar fi funcționat, cu siguranță, azi exista o astfel de cantină. Consultasem firme, demarasem procedura de licitaţie chiar şi lucrările. Banii erau deja. În 6-8 luni urma să inaugurăm cantina din Campus, comentează Dan Epure acest aspect.
În privința banilor destinați acestei cantine, care ar fi existat în anul 2013, dar și a altor proiecte, Epure spune că „performanta” conducere actuală nu a fost în stare să ducă la bun sfârșit niciun proiect început de mine iar banii au fost „tocaţi” probabil pe deplasările în străinătate sau salariile astronomice ale  păpuşarilor… Cât despre răspunsul lui Rugină… este halucinant. Totul este fals, prost „zugrăvit” în cuvinte şi multe minciuni.
De asemenea, fostul rector al UOC îl acuză pe Sorin Rugină și actuala conducere de lipsă de transparență, frig, mizerie în cămine, raționalizarea apei calde sau salariile mari ale unor apropiați. Toate aceste acuzații se întemeiază, spune Epure, pe sutele de mesaje primite de la studenți și cadre universitare, iar în încheierea postării de pe blog citează un mesaj primit de la un student: Pentru conducerea de acum a UOC studenții sunt doar un bancomat de la care periodic se scot bani pentru salariile lor…

Epure: „Am ajuns pe trafic.ro, secția bloguri personale și pe locul 3”

Din iunie 2016, fostul rector al UOC, Dan Epure și-a lansat blogul personal, un spațiu virtual unde postează atât articole referitoare la derapajele actualei conduceri, în special ale rectorului Sorin Rugină, dar și gânduri personale referitoare la anumite personalități ale țării. Treptat, acest spațiu a devenit unul în care studenții sau profesorii nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în Universitate interacționează prin intermediul mesajelor nu numai cu Dan Epure, dar și cu publicul care citește diferitele postări.
Așa cum am subliniat și într-un prim articol publicat de mine pe blog, am ales sa deschid un nou blog deoarece simt că am multe de spus și vreau sa împărtășesc ideile mele cu toți cei care le vor citi. Am avut în decursul evoluției mele profesionale funcții ce mi-au conferit, cu certitudine, o anumită notorietate. Efectele au fost pozitive și negative, totodată. Am fost plăcut surprins sa văd ca sunt citit. Postările mele au ajuns să fie citite de exemplu, în prima zi de funcționare de peste 600 de vizitatori unici. Am avut articole cu aproximativ 26000 de vizualizări. Am ajuns pe trafic.ro, secția bloguri personale și pe locul 3. Iar subiectele sunt diverse: de la sport, cultură, artă, politică sau despre învățământul superior constănțean. Pentru toate acestea mulțumesc cititorilor mei și Bunului Dumnezeu care m-au ajutat să ajung aici după o FĂCĂTURĂ cumplită în anul 2013, ne-a declarat Dan Epure.
Din cauza acestei ”ciocniri virtuale” a rectorilor, conform fostului rector, actuala conducere a UOC îl consideră vinovatul de „serviciu” pentru toate informațiile apărute în media referitoare la aspecte negative din Universitate. Desigur, ne amintim că și în cazul calificativului ”încredere” acordat de ARACIS Universității ”Ovidius”, actualul rector Sorin Rugină a acuzat ”greaua moștenire” lăsată de Epure, fără să-și asume mare lucru din raportul dezastruos întocmit evaluatori, deși trecuseră mai bine de 3 ani de când conducea instituția! La fel se comportă conducerea UOC și în cazul cadrelor didactice despre care s-a scris că au plagiat sau că au ocupat fraudulos posturi universitare.

Călin Gavrilaș, Mihai Rotaru

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top