Politic

Dacă amenzile erau mult mai consistente, câmpurile de la Cogealac nu mai erau acum pline de gunoaie!

Câmpurile de la Cogealac pline de gunoaie…sau cum arată fața nepăsării prea multora dintre noi. Așa își întâmpină comuna locuitorii și pe cei care trec prin zona respectivă, spune deputatul constănțean Bogdan Bola.

Cu 24 de ore în urmă, ministrul Mediului Tánczos Barna lansa Campania Națională „Curățăm România!”, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

Citându-l pe ministrul Mediului, Bogdan Bola a zis: “El (ministrul Mediului, n.r.) declara mai ieri: <punem la dispoziția UAT-urilor și un program de finanțare pentru aceste acțiuni, cu un buget total de 20 de milioane de lei. Dacă nu gestionăm corect deșeurile, nu doar că nu vom schimba fața României pătată de acestea, însă vom pierde și economic>.”

În scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile vor primi sume între 3.000 și 30.000 de lei. În acest sens, politicianul constănțean Bogdan Bola se întreabă :

„- câte localități din județul nostru vor accesa aceste fonduri, câți primari vor fi interesați să își curețe comunele de aceste câmpuri de deșeuri

– cum se va implica Prefectura și Consiliul Județean pentru a da o mână de ajutor la accesarea fondurilor și pentru a coordona acest apel la responsabilitate

Până una alta, aceasta este realitatea noastră, unde nu este nevoie de tancurile sau bombele inamicilor pentru a ne distruge propria „casă”. Nu de alta, dar Ministerul Mediului s-a opus inițiativei mele de a mări „sănătos” amenzile privind contravențiile pentru nerespectarea condițiilor de protecție a mediului de pe plajele noastre. Să vedem însă ce va face acum Primarul și Consiliul Local Cogealac la aflarea veștii acestui nou program al Ministerului Mediului…” a mai spus Bogdan Bola.  

(Sursa Foto – Facebook)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top