Fără categorie

Cursuri de formare profesională pentru romi

Proiectul „Acces pe piaţa muncii – o şansă pentru tine”

Asociaţia Partida Romilor ,,Pro Europa”,  prin proiectul: ID56420 – „Acces pe piaţa muncii – o şansă pentru tine!”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 (“Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.1: “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”), în parteneriat cu International Computer School şi Institutul pentru Politici Sociale, anunţă deschiderea de cursuri în judeţul Constanţa, conform activităţii 9: „Organizarea şi furnizarea serviciilor de formare profesională, pentru dezvoltarea capacităţii persoanelor din grupurile ţintă de a căuta un loc de muncă şi adaptarea calificărilor acestora la cerinţele actuale ale pieţei muncii”. Astfel, se vor desfăşura 11 programe de formare profesională, pentru ocupaţiile/calificările: lucrător în structuri pentru construcţii (un program, în Băneasa), lucrător în comerţ (două programe în Băneasa şi unul în Cernavodă), barman (un program în Cernavodă şi un program în Hârşova), manichiurist-pedichiurist (un program, în Cernavodă), bucătar (un program, în Ovidiu), frizer (un program în Ovidiu şi un program în Medgidia), lucrător finisor pentru construcţii (un program, în Hârşova).
Au fost constituite grupe de formabili, având maxim 28 de persoane, vârsta minimă fiind de 16 ani. Planul de pregătire teoretică/practică şi programa analitică sunt fundamentate pe standardele ocupaţionale şi standardele de pregătire profesională aprobate la nivel naţional. Organizarea sesiunilor de formare profesională va fi adaptată necesităţilor identificate, ale fiecărei grupe de formabili. Finalizarea programelor de formare profesională, cu o durată cuprinsă între 3 luni şi 6 luni, se va realiza cu examene de absolvire, conform metodologiilor în vigoare. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea integrării socio-profesionale şi a accesului la o calificare, relevantă pe piaţa muncii, pentru şomerii tineri, cei de lungă durată şi persoanele inactive, cu focalizare pe cei de etnie romă, în 9 judeţe din regiunile: Bucureşti-Ilfov, Sud-Est, Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud-Vest.
Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul de proiect din judeţul Constanţa: strada Mercur, nr.10, persoana de contact fiind: Ionela Pavel, coordonator centru judeţean (tel: 0758.808.016).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top