Opinii

Cupa „Ali Erdurahan” la kureș, pentru a XV-a oară la Mihail Kogălniceanu

Kureșul este sportul tradițional al tătarilor, iar la Kogălniceanu înseamnă mult mai mult. Competiția promovează tradițiile tătarilor şi în același timp cinstește memoria fostului preşedinte al filialei locale a UDTTMR, Ali Erdurahan, cel care a încetăţenit acest sport. Evenimentul a avut loc anul acesta la începutul lunii iunie. Competiția a fost organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România prin filiala locală, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Mihail Kogălniceanu.

 

Premiile mult disputate au fost anul acesta batalul, pentru premiul cel mare și bayrakul, pentru cel de-al doilea premiu. La categoria 18-23 de ani, câștigători au fost Denis Curti – locul I și Ionuț Velichea – locul al II-lea, în timp ce la categoria Open, premiile au mers către de Denis Gelil – locul I și Cornel Stere – locul al II-lea. De la eveniment nu au lipsit ansamblurile locale ce au prezentat un program artistic diversificat, cu muzică și dansuri populare românești, dar și aromâne și tătărești, precum și dans modern. Primarul comunei, Ancuța Belu, le-a mulțumit celor prezenți la eveniment pentru participare și a precizat: „Faptul că astăzi s-a adunat aici atât de multă lume este dovada clară că tătarii sunt o comunitate deosebit de importantă pentru noi, sunt respectați și iubiți”. Pentru că respectul merge și în direcție inversă, edilul a primit din partea organizatorilor o cupă „Ali Erdurahan”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top