Actualitate

Cum sunt prețurile la Mamaia, comparativ cu destinațiile externe populare printre români

Preşedintele OMD Mamaia – Constanţa, George Măndilă, a vorbit despre prețurile din stațiune, comparativ cu destinațiile turistice externe populare printre români. Măndilă a comparat prețurile din Mamaia cu cele din Bulgaria sau Grecia și spune că sunt firești, în raport cu nivelul de trai din România.

Totodată, Măndilă spune că Mamaia este o stațiune pentru toate buzunarele, cu hoteluri de două dar și de cinci stele și cu restaurante de tip fast food și street food dar și cu locații de lux.

„Din punctul meu de vedere, Mamaia este o stațiune pentru toate buzunarele. De ce afirm acest lucru? Fiincă avem 30 de mii de locuri de cazare, de la hoteluri de două stele până la hoteluri de cinci stele. Avem totodată o serie de construcții noi, care oferă la închiriere apartamente foarte bine finisate, cu o suprafață generosă. La capitolul restaurante, avem de la celebrul fast-food, sau street food, până la restaurantele de lux. Cu alte cuvinte, în momentul în care vii în stațiunea Mamaia, indiferent de suma pe care o ai în buzunar, vei găsi unde să te cazezi și unde anume să servești masa. Și vei găsi și ce să faci, pentru că există distracții și contra cost și, totodată, există și distracții gratuite, pe care le organizează OMD-ul sau primăria. Dacă ar fi să facem o comparație cu o stațiune similară, fiindcă întotdeauna este bine să comparăm aceleași fructe, mere cu mere, nu struguri cu pepeni, să discutăm despre Nisipurile de Aur. Ei bine, acolo prețurile sunt undeva cu 15-20% mai mici decât în stațiunea Mamaia. Dar trebuie să amintim un lucru: Salariile în Bulgaria sunt cu 25% mai mici decât în România. Cu alte cuvinte, România are un avans economic și de prosperitate față de Bulgaria. Le suntem superiori din punctul acesta de vedere. Așadar, eu cred, iar eu mă includ aici, că mulți dintre noi preferăm să trăim într-o țară cu salarii mai mari și, din când în când, anual, să ajungem într-o stațiune care ar fi cu 15-20% mai scumpă.

Dacă e să dicutăm de stațiunile de pe Mediterana, ei bine, nu putem să facem comparații. Fiindcă este ca și la o locuință aici. Nu contează ce este în interiorul apartamentului, contează unde este amplasat acest apartament și ce anume faci când ieși din casă. Așadar, nu ne putem compara cu prețurile de pe o insulă grecească, fiindcă acolo este alt tip de turism, este o suprafață geografică destul de mică, nu prea ai multe lucruri de făcut, în afară de faptul de a sta la plajă, a te bronza și seara de a servi masa într-o tavernă. Totuși, Mamaia este lipită de Constanța și oferă foarte multe lucruri ca să nu mai vorbesc de escape-ul din stațiune, cu toate excursiile de o zi pe care le poți face prin Dobrogea. De aceea spun că este dificilă comparația cu alte stațiuni.

Iar cele care aparțin Spaniei, Italiei, chiar și Croației, sunt mai scumpe decât Mamaia. Iar dacă ne uităm la ofertele oferite de agențiile de turism, ei bine acolo nu sunt incluse foarte multe cheltuieli obligatorii atunci când plecăm într-o vacanță. Fiindcă oferta inițială, ca și marketing turistic de vânzare, este întotdeauna foarte mică. Dar nu se prezintă niciodată biletul de avion, cu ceea ce înseamnă bagajul de cală și cât costă el, nu se prezintă niciodată taxa turistică pe care trebuie să o achiți atunci când ajungi în stațiune. Nu se prezintă niciodată cât bani cheltuiești extra față de pachetul turistic pe care l-ai comandat. Întotdeauna, într-o țară care are salariile mai mari și economia mai puternică, prețurile vor fi mai mari”, a spus președintele OMD Mamaia – Constanța.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top