Reportaj

Cu viteza melcului – VIDEO REPORTAJ

Între București și Tulcea sunt, pe calea ferată, 334 de km pe care trenul îi parcurge în 5 ore și jumătate, ca în urmă cu 60 de ani. Dacă însă alegi varianta „low cost” (personalul), drumul durează peste 12 ore!

Pe segmentul Medgidia-Tulcea, șinele și sistemele de siguranță sunt vechi de 100 de ani, gările sunt în paragină, unele chiar abandonate, iar viteza medie de mers pe acest segment de 140 de km este de 46 de km pe oră.

În aceste condiții, foarte puțini turiști care vor să viziteze Delta Dunării mai folosesc trenul pentru a ajunge la Tulcea. Chiar și localnicii sunt nevoiți să folosească transportul rutier, chiar dacă e mai scump. 

Am realizat un video-reportaj pe acest subiect, am filmat în mai multe locuri pe acest segment de cale ferată, am obținut acordul CFR de a filma într-o gară, dar nu și pe acela de a sta de vorbă cu angajați. Am solicitat să fim lăsați să filmăm în tren (poate nu știați, dar în trenurile din România e interzis să filmezi!), dar am fost refuzați pe motiv de… Covid.

De dragul comparației, să mai spunem că între Paris și Lyon, pe o distanță de 409 km, trenul face două ore.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top