Fără categorie

Crucea Rosie – Noutati

25.09.2011

Bucuresti, 23 septembrie 2011 – Publicatia anuala a Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie – World Disasters Report 2011 – a fost lansata la Bucuresti, cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinte Balcanice a Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Raportul aduce in atentie cea mai importanta provocare umanitara globala in prezent –  securitatea alimentara –  iar cifrele cuprinse de raport arata o realitate cutremuratoare a lumii.

 

” Conform studiilor UNICEF, criza alimentara afecteza in special copiii si tinerii. Statisticile medicale din tara noastra releva ca numarul cazurilor noi de malnutritie a crescut foarte mult, mai ales in mediul rural, unde un copil din trei sufera de malnutritie. Potrivit medicilor, in timp, malnutritia poate provoca scaderea imunitatii, dezvoltare neurologica intarziata, tulburari de memorie, dar si pierderea vederii. Este regretabil ca in Romania, tara cu un potential agricol recunoscut, exista…

25.09.2011

Bucuresti, 23 septembrie 2011 – Publicatia anuala a Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie – World Disasters Report 2011 – a fost lansata la Bucuresti, cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinte Balcanice a Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Raportul aduce in atentie cea mai importanta provocare umanitara globala in prezent –  securitatea alimentara –  iar cifrele cuprinse de raport arata o realitate cutremuratoare a lumii.

 

” Conform studiilor UNICEF, criza alimentara afecteza in special copiii si tinerii. Statisticile medicale din tara noastra releva ca numarul cazurilor noi de malnutritie a crescut foarte mult, mai ales in mediul rural, unde un copil din trei sufera de malnutritie. Potrivit medicilor, in timp, malnutritia poate provoca scaderea imunitatii, dezvoltare neurologica intarziata, tulburari de memorie, dar si pierderea vederii. Este regretabil ca in Romania, tara cu un potential agricol recunoscut, exista zeci de mii de cazuri de copii subnutriti. Crucea Rosie Romana va continua sa se mobilizeze pentru a crea si a dezvolta programe de reducere a acestui fenomen, avand ca tinta eradicarea lui”, a declarat doamna Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane.

 

Potrivit aceluiasi raport, s-a estimat ca 178 milioane de copii cu varsta sub 5 ani sufera de probleme de crestere, ca urmarea a subnutritiei, iar aproximativ 55 de milioane de copii sufera de subnutritie acuta, a mai precizat presedintele Crucii Rosii Romane.

 

Doamna Mihaela Geoana a precizat ca in contextul crizei economice, Crucea Rosie din Romania a demarat, in septembrie 2009, proiectul „Banca de alimente”, al carui scop este sprijinirea cu alimente de baza a familiilor si persoanelor singure care nu-si pot procura prin forte proprii necesarul zilnic de hrana.

 

Presedintele Crucii Rosii Romane a explicat ca acest proiect presupune colectarea de alimente greu perisabile, donate de populatie, in lanturile de magazine partenere si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile.

 

Un pachet cu alimente cantareste 12 de kilograme si contine ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare greu perisabile. In prezent proiectul se deruleaza in 29 de filiale – in cele 6 sectoare din Bucuresti si in 23 de judete.

 

Prin acest proiect s-au colectat 257.081 kilograme de alimente, de care au beneficiat 38.000 de familii si persoane singure, actiunea fiind realizata prin implicarea a peste 11.000 de voluntari, care au desfasurat mai bine de 90.000 de ore de voluntariat.

 

Reprezentantii Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din Bulgaria, Turcia, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Albania, Republica Moldova au prezentat aspecte din experienta si actiunile lor in domeniul crizei alimentare si au atras atentia asupra faptului ca populatia este din ce in ce mai saraca si expusa unui risc serios, din cauza exploziei preturilor la produsele alimentare.

 

Lansarea publicatiei World Disasters Report 2011 a avut loc in aceeasi zi si la Geneva, Bruxelles, Panama City si Delhi.

 

Cea de-a XVII-a Conferinta Balcanica a Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a fost gazduita anul acesta de tara noastra, eveniment care a adus in prim plan provocarile din domeniul managementului dezastrelor si cel social, in contextul „Aspectelor practice ale unei cooperari sustenabile intre societatile nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din regiune”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top