Actualitate

COVID -19- Primarul Stelian Gheorghe, despre situația din comunaTopraisar

În comuna Topraisar au fost în stare de autoizolare un număr de 46 de persoane, dar în prezent numărul lor a mai scăzut deoarece, trecând cele 14 zile impuse de lege, au mai ieșit din această restricție.

Primarul Stelian Gheorghe:

“Restricțiile de deplasare sunt respectate de absolut toți cetățenii comunei, nu au fost probleme legate de acest aspect.

În ceea ce privește situația persoanelor peste 65 de ani, nu avem decât trei cazuri, de care se ocupă persoane din cadrul departamentului de Asistență socială din Primăria Topraisar. În cadrul Primăriei am instituit o permanență între ora 8.00 și 20.00 zilnic, asistenții sociali fiind non stop pe fază în caz de solicitări.

Magazinele din comună sunt bine aprovizionate și nu sunt lipsuri de nici un fel. În cadrul Primăriei, am inițiat și o achiziție de măști și echipament de protecție pentru personalul Primăriei, mai ales pentru cei din departamentul de Asistență socială. În rest, programul cu publicul din Primărie se ține normal, dar cu aplicarea restricțiilor de distanță și în ceea ce privește aglomerația, avem dezinfectanți la uși, etc…

În același timp continuăm lucrările pentru proiectele aflate în derulare, în special la drumuri.

De mâine o să începem, cu un sistem de pulverizare agricol, să dezinfectăm străzile din comună și localitățile aparținătoare.

În ceea ce privește cetățenii și restricțiile de deplasare, eu am lăsat modele de declarații pe proprie răspundere la magazinele din localitate, deoarece majoritatea locuitorilor nu au cum să obțină formularul clasic, astfel încât cei care ies de la domicilii nevoiți de situație să poată completa aceste declarații, ajutați de angajații magazinelor.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top