Actualitate

Contract de 23 milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea rețelei de drumuri din județul Constanța

Astăzi s-a semnat contractul de lucrări dintre Consiliul Județean Constanța și un consorțiu de constructori, în vederea reabilitării și modernizării drumului județean DJ223, tronsonul Cernavodă – Rasova- Aliman – Ion Corvin.

Contractul are o valoare totală de 23 milioane euro, iar lucrările care urmează a fi realizate constau în reabilitarea și refacerea infrastructurii și suprastructurii rutiere, a canalelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, poduri și podețe, precum și lucrări de consolidare și sprijinire a malurilor, dar și lucrări de sporire a siguranței circulației. Aceste investiții vor fi realizate pe o lungime totală de 38,777 km.

În cadrul proiectului vor fi construiți peste 2,6 kilometri de piste de biciclete, precum și trotuare în suprafață de peste 6.100 de metri pătrați, în intravilanul tuturor localităților pe care le parcurge DJ223 și vor fi modernizate și reabilitate 9 stații de autobuz.

“Este un proiect important pentru creșterea calității vieții locuitorilor județului Constanța, care vor putea circula pe drumuri și trotuare reabilitate și modernizate, și vor putea folosi transportul județean beneficiind de stații de autobuz moderne. Este un efort constant pe care Consiliul Județean Constanța îl face pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din județ, venind astfel atât în sprijinul turiștilor care ne tranzitează județul, în număr din ce în ce mai mare, cu fiecare an ce trece, cât și pentru îmbunătățirea circulației rutiere județene. Eu, în calitate de președinte al Consiliul Județean Constanța, aparatul de specialitate, dar și structurile din subordinea CJC suntem implicați, în permanență, în acțiuni menite să dezvolte infrastructura și economia județului. Folosim fondurile europene și căutăm, în continuare, să atragem sume cât mai mari, prin proiecte benefice județului și fiecărei localități și, implicit, constănțenilor. Așa cum am promis, beneficiem de fonduri care schimbă fața județului. Echipa Consiliului Județean Constanța lucrează la un portofoliu nou de proiecte cu finanțare europeană și națională, proiecte ce vor îmbunătăți viața constănțenilor și vor dezvolta comunitățile din județ”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. 

Obiectivul de investiții este finanțat din fonduri europene, PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014 – 2020. Axa Prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională. Prioritatea de investiții 6.1 – Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene.

Contractul semnat este parte a proiectului „Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 223, tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin”, care are o valoare totală de 34 milioane euro.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top