Actualitate

Continuă lucrările la capela mortuară din Ceamurlia de Jos

Pentru a veni în sprijinul familiilor greu încercate de un deces, administrația comunei Ceamurlia de jos a decis construirea unei capele mortuare în localitatea reședință de comună. Investiția se face în mare parte din fonduri private (donații), dar și cu o contribuție de la bugetul local.

„Construcția a fost începută pentru a veni în sprijinul cetățenilor care nu au un spațiu unde pot pregăti parastasul pentru cei dragi”, explică Mihaela Aura Feodorov, viceprimarul comunei.

Capela mortuară se construiește în apropierea bisericii Cuvioasa Parascheva și va avea inclusiv o mică bucătărie total utilată unde poate pregăti mâncarea, dar și o cameră pentru oficierea parastaselor, sau loc de priveghi pentru cei care vin să-și ia rămas bun de la persoana răposată.

„Acestui proiect i s-au alăturat oameni de bine, fiecare cumpărând diverse materiale pentru realizarea construcției, de la BCA, adezivi, materiale pentru acoperiș, până la gresie sau faianță”, explică viceprimarul.

Construirea capelei mortuare este făcută în totalitate de angajații primăriei, beneficiari de ajutor social și voluntari.

„Avem în plan ca până la sfârșitul acestui an să fie realizate toate finisajele, urmând în primăvară să dotăm corespunzător spațiile. Același obiectiv îl avem în vedere și în satul Lunca, considerăm că în fiecare localitate este necesară o astfel de construcție”, adaugă Mihaela Aura Feodorov.

Administrația locală ține permanent legătura cu preoții din comună și cu îngrijitorii Bisericilor pentru a putea veni în sprijinul comunității cu ceea ce este necesar, lucrări de construcție sau consolidare, ca toate să fie făcute în raport cu îndrumările și necesitățile lor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top