Actualitate

Consiliul Local Comana a aprobat cuantumul burselor școlare pentru semestrul al doilea

Prin decizie unanimă, consilierii locali ai comunei Comana, județul Constanța, au aprobat referatul întocmit de primarul Ion Adam referitor la cuantumul burselor școlare ce se vor acorda elevilor din unitățile de învățământ din comuna Comana în anul școlar  2021-2022 în semestrul II.

Astfel, conform actului normativ, se vor acorda patru categorii de burse, cuantumul lor fiind cuprins între 150 de lei și 500 de lei, lunare:

  1. bursa de performanță – 500 lei /lună/bursa ;
  2. bursa de merit -200 lei /lună / bursa ;
  3. bursa de studiu -150 lei/ lună/ bursa;
  4. bursa socială -200 lei /lună / bursa .

De asemenea, consilierii locali au aprobat numărul și repartizarea burselor pentru elevii Școlii Gimnaziale numărul 1 Comana și tipul de beneficiari, cu încadrarea în limita sumei aprobată în buget cu această destinație pentru trimestrul II , astfel:

  • bursa de performanță – beneficiari: 0
  • bursa de merit – beneficiari: 12 elevi;
  • bursa de studiu – beneficiari: 15 elevi;
  • bursa social – beneficiari: 116 elevi.

Reamintim faptul că, pentru bursă socială pot aplica elevii orfani, abandonați (asupra cărora s-a instituit o măsură de protecție) şi cei aflați în întreținerea unui singur părinte. Pentru toţi aceştia, acordarea bursei nu este condiţionată de limite de venit. 

Elevii din mediul rural, școlarizați într-o altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază, de asemenea, de bursă socială. În acelaşi timp, pentru aceşti elevi, acordarea bursei nu este condiţionată de venitul lunar al familiei.

„Unitățile bugetare de învățământ de stat vor stabili prin consiliile de administrație, criteriile  specifice de acordare a burselor în vederea încadrării în sumele alocate burselor.

Bursele se vor acorda pe perioada cursurilor școlare , inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat , examenului ce certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice la sfârșitul semestrelor, în limita fondurilor aprobate cu această destinație și în condițiile legii, cu excepția burselor de ajutor social , care se acordă și pe perioada vacanțelor școlare , în condițiile legii. Bursele se vor acorda lunar”, se arată în dispozițiile Hotărârii de Consiliu Local.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top