Actualitate

Consiliul Local Carcaliu a adoptat Planul de acțiune pentru sezonul rece 2023/2024

Consiliul Local al comunei Carcaliu a aprobat Planul propriu de acțiune pe perioada sezonului rece 2023-2024, la nivelul comunei Carcaliu, județul Tulcea, pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice. Planul reglementează modul de organizare a intervențiilor pentru combaterea poleiului și înzăpezirii drumurilor, precum și modul de conducere și coordonare a acestei activități în vederea asigurării viabilității drumurilor pe timp de iarnă.

Astfel, conform documentului, conducerea și coordonarea activității de prevenire și intervenție pentru combaterea poleiului și înzăpezirii drumurilor se realizează de către conducerea U.A.T. Carcaliu și comitetul local pentru situații de urgență.

Planul prevede că pe timp de viscol, avertizat cu cod galben și/sau portocaliu, se va interveni doar în situația când sunt în pericol vieți omenești sau distrugeri materiale pe rețeaua de drumuri publice. Locuitorii vor fi informați asupra posibilității accesului pe sectorul de drum restricționat din dispoziția primarului.

Revizuirea și repararea utilajelor, a echipamentelor și mijloacelor de transport prevăzute în programul de iarnă, inclusiv a spațiilor de cazare (în cazul în care există persoane blocate în localitate” și care vor fi școala, grădinița și dispensarul.

De asemenea, Planul vorbește despre aprovizionarea cu materiale pentru prevenirea și combaterea poleiului și înzăpeziri, pregătirea, completarea și revizuirea spațiilor de depozitare, stabilirea sectoarelor de drum pe care se acționează numai cu materiale antiderapante.

Cantitățile de carburanți (benzină, motorină) trebuie asigurate pentru minimum 14 zile de acționare la utilaje proprii și se vor stabili în funcție de numărul autovehiculelor și utilajelor din U.A.T. Carcaliu. Prevenirea înzăpeziri drumurilor se realizează prin patrularea cu utilaje. Aceasta acțiune se desfășoară în timpul ninsorilor liniștite sau când viscolele sunt slabe (tăria vântului sub 30 km/ora).

Se interzice tractarea de către utilajele de deszăpezire a vehiculelor rămase pe drum, cu excepția celor singulare, care împiedică acțiunea de deszăpezire.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top