Actualitate

Consiliul Local al comunei Adamclisi a aprobat proiectul tehnic al investiției „Centru Comunitar Integrat”

Consiliul Local Adamclisi a fost convocat de către Ion Dumitru, viceprimar cu atribuții de primar al comunei, pentru a analiza, discuta și aproba proiectul tehnic pentru obiectivul de investiții „Centru Comunitar Integrat în Adamclisi”.

Acest proiect este aprobat pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea lui este 721.308,38 lei cu TVA, dintre care 468.087,34 lei finanțare din fonduri europene nerambursabile, iar 253.221,04 lei finanțare de la bugetul local.

La finalul anului 2022, edilul Ion Dumitru, alături de echipa sa din administrația locală, a obținut finanțarea pentru construirea acestui Centru Comunitar integrat.

,,Contractul a fost semnat la finalul anului trecut. Investiția presupune construirea unei clădiri în suprafață de 90 de metri pătrați care va dispune de patru cabinete, un grup sanitar și o sală de așteptare. În cadrul Centrului Comunitar vor funcționa patru cabinete: de asistență socială, asistent medical comunitar, psiholog și mediator școlar”, explică Ion Dumitru.

Prin cabinetele care vor funcționa în Centrul Comunitar integrat se va realiza consilierea și îndrumarea persoanelor defavorizate.

„Prin implementarea proiectului se vor crea și patru locuri de muncă, iar administrația locală va asigura salariul doar pentru asistentul social deoarece psihologul va fi plătit de Ministerul Muncii, mediatorul școlar de către Ministerul Educației și asistentul medical comunitar de către Ministerul Sănătății. Scopul proiectului este consilierea și îndrumarea persoanelor defavorizate”, spune primarul.

Proiectul „Centru Comunitar Integrat in Adamclisi”, cod SMIS 155719, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: ”Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1: “Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul la serviciile prestate de comunități”.

Obiectivele proiectului sunt “Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei, îmbunătățirea infrastructurii socio-medico-educaționale” prin înființarea Centrului Comunitar Integrat în comuna Adamclisi și dotarea adecvată a clădirii Centrului Comunitar Integrat, ce va deservi populația comunei Adamclisi, cu accent special pe persoanele aflate în situații de risc.

Beneficiarii acestui proiect sunt locuitori ai comunei Adamclisi, în special în ceea ce privește comunitățile marginalizate, proiectul adresându-se cu precădere persoanelor care beneficiază de ajutor social.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top