Actualitate

Consiliul Județean Tulcea și Inspectoratul Școlar Județean au stabilit câștigătorii concursului „Tulcea- Suzhou, drumul prieteniei”

În luna septembrie a.c, se împlinesc 25 de ani de la semnarea Protocolului de Înfrăţire dintre judeţul Tulcea şi municipalitatea din Suzhou (provincia Jiangsu, Republica Populară Chineză). 

Dând importanţa cuvenită uneia dintre cele mai longevive relaţii de colaborare internaţională, Consiliul Judeţean Tulcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea au organizat, în parteneriat, concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei”, având drept grup ţintă elevii din unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţ.

Desfășurat în cursul acestei luni, concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei” a inclus două secţiuni, respectiv Arte Plastice (destinată ciclului gimnazial) şi Eseu (destinată ciclului liceal) și a beneficiat de un interes deosebit în rândul elevilor, fapt pentru care va fi continuat și în anii următori.

Astfel, echipele premiate la concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei” sunt următoarele:

Secțiunea Arte plastice

  1. Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”
  2. Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Tulcea
  3. Școala Gimnazială Ciucurova
  4. Școala Gimnazială Beidaud

Secțiunea Eseu

  1. Liceul Teoretic „Grigore Moisil ”Tulcea
  2. Liceului Teoretic „Ion Creanga” Tulcea
  3. Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea
  4. Liceul Teoretic „Grigore Moisil ”Tulcea
  5. Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”

„De când Suzhou și Tulcea au devenit orașe înfrățite în 1995, acestea au realizat schimburi aprofundate în domeniile culturii, medicinei tradiționale chineze, agriculturii. Chiar și în momentele grele din acest an, am fost alături în combaterea efectelor pandemiei provocată de coronavirus. Concursul „Tulcea- Suzhou, drumul prieteniei” a reușit să pună în evidență tocmai această fructuoasă relație de coooperare între cele două părți“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.         

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top