Actualitate

165 de buletine de vot LIPSĂ, în comuna Târgușor. A fost depusă plângere la poliție

Organizația județeană a PSD Constanța a depus o plângere prealabilă la IPJ, în care a reclamat faptul că din Secția de votare nr. 537 Târgușor lipsesc 75 de buletine de vot pentru primar și 90 de buletine pentru Consiliul Local.

Conform legii, în preziua alegerilor, primarul împreună cu președintele biroului electoral de circumscripție primește buletinele de vot în baza unui proces verbal și le depune sub pază, „în încăperi speciale, încuiate și sigilate”. Conform procesului verbal, pentru Târgușor ar fi trebuit să fie ridicate câte 1200 de buletine de vot pentru: primar, consilieri locali, președinte de consiliu județean și consilieri județeni.

În cazul nostru, buletinele au fost duse la primărie și împărțite, pe 26 septembrie, la ora 18, președinților secțiilor de votare. La preluarea buletinelor, președintele secției de votare 537 a constatat că acestea erau în topuri de câte 200 de bucăți – câte 6 topuri pentru Președintele Consiliului Județean și Consiliul Județean și doar câte 5 topuri pentru Primar și Consiliul Local, plus alte buletine împrăștiate în sac.

Reprezentanta PSD a făcut o întâmpinare pe această temă către Biroul Electoral al secției de votare, la care i s-a răspuns că au fost primite doar 1099 de buletine pentru Consiliul Local și 1100 pentru primar și că s-a decis numărarea exactă a buletinelor pe 27 septembrie, înainte de începerea procesului de votare.

La desigilarea pachetelor, în prezența membrilor, s-a constatat lipsa a 75 de buletine pentru primar și a 90 pentru consilierii locali.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top