Ştiri

Consilierul judeţean Bogdan Bola îl ceartă pe Claudiu Palaz pe tema Cinematografului Republica din Constanţa

După mai bine de un an de când Claudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța (CJC), anunța inaugurarea Centrului Multifuncțional pentru Tineret, fostul cinematograf Republica are în continuare lacătul pe el. Palaz, responsabilul acestui proiect, a anunțat deschiderea Centrului în mai multe rânduri, însă, de fiecare dată, se pare că au fost doar chestiuni de imagine sau populiste.

Consilierul Județean PNL Bogdan Bola a transmis o interpelare vicepreședintelui Claudiu Palaz, în care-i reamintește succesiunea datelor când constănțenii erau anunțați că Centrul va fi inaugurat. Cu titlul „Mr. Palaz, you had one job to do… just one!!”, Bola îl acuză pe Palaz că „păcălește” locuitorii Constanței și îl consideră direct răspunzător pentru inducerea în eroare a populației.

Vă prezentăm textul integral al interpelării:

„În calitate de consilier județean în cadrul comisiei de Educație, Sport, Turism și Tineret, am purtat mai multe discuții cu tineri din organizația noastră dar și din diferite ONG-uri, cât și cu cetățeni preocupați de viitorul fostului cinematograf Republica. Din aceste considerente, mă puteți considera portavocea acestor contribuabili și vă rog să îmi permiteți să vă adresez, în numele tuturor, câteva întrebări în legătură cu situația în care se află Centrul Multifuncțional pentru Tineret Jean Constantin.

În vara anului 2016, după preluarea mandatului de consilier județean, una dintre primele vizite pe care le-am făcut în noua calitate, a fost să văd stadiul lucrărilor la fostul cinematograf Republica. La acel moment, lucrările erau finalizate în proporție de 80%, urmând a fi aduse și montate scaunele din sala de spectacole și mobilierul pentru sălile de întâlniri. Tot atunci, mi s-a spus că există o problemă cu aerisirea proiectorului și că proiectantul a greșit, urmând ca această situație să fie remediată în curând și inaugurat Centrul.

După aproape doi ani, situația este mai incertă decât la început, chiar dacă de-a lungul timpului, s-a tot anunțat de către dumneavoastră inaugurarea Centrului:

– La sfârșitul ședinței Consiliului Județean din februarie 2017, împreună cu domnul președinte al CJC Horia Țuțuianu, anunțați că Centrul se va deschide în luna martie. Citez din dvstra acum: ”Proiectul a fost făcut fără cap, acesta este adevărul și nu ne ascundem acum după deget. Mai avem proiecte tehnice de rezolvat și obținerea unor avize. Puteam să îi dăm drumul mai de mult, dar de ce să nu facem un lucru bine făcut”. Se pare că nu prea puteați nici atunci, nici acum, nici mai demult…sau poate că vă refereați atunci la martie 2027?!

– În luna aprilie 2017, dumneavoastră declarați că “se caută o soluție tehnică de răcire a echipamentelor achiziționate fără a se ține cont de situația existentă”. De asemenea, susțineați că există un dosar înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța referitor la acest proiect, cheltuielile suplimentare urmând să fie recuperate de CJC de la cei vinovați. Pană atunci reprezentanții Consiliului sperau ca în 30 de zile să rezolve toate problemele și să inaugureze Centrul. A trecut însă și luna mai 2017….

– 14 septembrie 2017, ați declarat pentru un post de radio că la sfârșitul acelei luni va fi finalizat acest proiect, sub coordonarea dumneavoastră. Degeaba am fredonat toată luna aceea “Wake me up when September ends”..tot nimic, domnule coordonator de proiect.

– În luna noiembrie 2017, să știți că iar s-a pregătit tot orașul de inaugurare, când ați anunțat cu multă mândrie “lucrările au fost finalizate, iar reprezentanții Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) vor putea să inaugureze luna aceasta, noiembrie 2017, centrul care poarte numele marelui actor constănțean Jean Constantin”. Noiembrie fuse și se duse, precum speranțele constănțenilor la normalitate…

– O altă știre bombă capta imaginația constănțenilor în decembrie 2017, când președintele Horia Țuțuianu, probabil informat de dumneavoastră ca și coordonator al proiectului, anunța inaugurarea Centrului în februarie 2018: „Centrul «Jean Constantin» este gata, puteam face inaugurarea și luna aceasta, dar am vrut să fim pregătiți 100%. Mai avem de schimbat doar organigrama, în rest noi suntem gata la ora actuală“. Mi-am exprimat la acea dată nedumerirea privind această NOUĂ problemă, a lipsei personalului calificat, tocmai din cauza faptului că eu am avut un proiect de hotărâre în acest sens cu nouă luni înainte…care evident nu a fost trecut pe ordinea de zi.

– Vine și luna februarie, mai exact mijlocul lunii, când citesc declarația domnului președinte, cu uimire și emoție aproape necontrolată: “Săptămâna viitoare va fi inaugurat Centrul Cultural Jean Constantin, voi discuta aceste aspect și cu vicepreședintele Consiliului Județean, Claudiu Palaz”.Și uite așa, a trecut și luna februarie 2018, o nouă inaugurare ratată, o nouă promisiune încălcată – probabil ați uitat că e luna scurtă, pentru că altfel…Sper doar ca domnul Țuțuianu s-a consultat cu dvstră în privința acelei date, în calitatea pe care o dețineți de coordonator al proiectului. Ar fi tare aiurea să nu o fi făcut…

– Și uite așa, ajungem în prezent, când în urma ședinței de Consiliu Județean din 27 martie 2018, ni se transmite că data inaugurării…nu se mai transmite și că cel mai probabil se va apela la serviciile unei vrăjitoare/cititoare in palmă, care să informeze constănțenii când se va deschide Centrul. Vă citez din declarațiile domnului președinte Țuțuianu: “Inaugurarea…nu mai dau termene! Nu am vrut să îi dau drumul și să îl închid a doua zi. Nu merg lucrurile așa! Am vrut să facem un program foarte bine stabilit ca să facem inaugurarea, iar a doua zi să și funcționeze, să poată lumea să facă un spectacol, să aibă întâlniri tineretul, elevii. Nu avem un program bine stabilit. Acum, au fost probleme tehnice inițial, suntem în faza de inaugurare”. Cum este posibilă o schimbare la 180 de grade în privința declarațiilor? Este vorba de noi probleme la Centru sau președintele CJC a fost prost informat până în acest moment de către persoanele responsabile?
Domnule vicepreședinte, având în vedere tot acest bambilici jucat cu unul dintre cele mai importante proiecte ale orașului și județului nostru, vă rog să ne comunicați, mie și tuturor constănțenilor, următoarele:

– Care sunt problemele reale ale acestui Centru și care sunt motivele pentru care inaugurarea este amânată de dumneavoastră de fiecare dată de un an de zile? Nu aș vrea să cred gurile rele care spun că așteptați un an electoral pentru a-l deschide atunci…

– Care este motivul pentru care există canale diferite de comunicare pe acest subiect, respectiv dumneavoastră și domnul președinte Țuțuianu? În calitate de coordonator al proiectului, dumneavoastră sunteți direct răspunzător de încălcarea tuturor termenelor de finalizare. Personal, este clar că avem de-a face cu o dezinformare a publicului..ce nu stim este dacă aceasta a fost făcută cu rea-credință sau nu și de cine anume, putem doar bănui.

– Cum este posibil ca după un an de la prima dumneavoastră promisiune de inaugurare, să mai existe încă declarații de genul “nu avem un program bine stabilit” sau “nu am vrut să îi dau drumul și să îl închid a doua zi” din partea președintelui CJC? Dacă este așa, vă rugăm să ne indicați a cui este vina și cum este posibil ca până în acest moment, să nu faceți niciun comentariu privind aceste declarații?

– Ne puteți da un termen final (sperăm..) pentru inaugurarea Centrului Multifuncțional pentru Tineret? Nu de alta, dar până și Nostradamus a nimerit mai multe date în premonițiile sale decât dumneavoastră cu deschiderea acestui Centru.

Domnule vicepreședinte, aștept cu mare interes răspunsurile dumneavoastră la întrebările noastre, sperăm să fie concise și la obiect, dar mai ales ni le-am dori sincere. Constănțenii așteaptă răspunsuri pertinente din partea dumneavoastră, mai ales că asta ați promis atunci când v-ați aliat cu cei din PSD, uitând rapid de alte promisiuni electorale, doar pentru a fi la conducerea acestui județ.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top