Actualitate

Conferință de lansare de proiect la Tulcea: „Phoenix“, la ediția a V-a

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat miercuri, 25 august 2021, la conferința de presă de lansare a proiectului „Phoenix“, implementat de asociația „Seniori în acțiune“, alături de partenerii săi, Institutul de Cercetări Eco – Muzeale „Gavrilă Simion“ și Asociația „Mâini Întinse“, organizat și cu susținerea financiară a Consiliului Județean Tulcea.

Proiectul presupune un curs de fotografie și o expoziție de fotografii realizate de persoane peste 50 de ani, o excursie tematică, un concurs de fotografie cu premii, respectiv tipărirea unor calendare (pentru anul 2022) ce vor contribui la promovarea imaginii județului Tulcea.

„Ne încântă faptul că în județul nostru au loc astfel de evenimente, care implică generații diferite de tulceni și care dau identitate culturală unui colț al țării cu o frumusețe deosebită. Consiliul Județean Tulcea susține și evenimente de mare amploare, dar și proiecte mai mici, așa cum este acesta, dar pentru noi toate inițiativele sunt la fel de valoroase. Suntem onorați să fim alături de asociații precum «Seniori în acțiune», care ne propun proiecte gândite pentru a scoate din izolare persoanele de vârsta a treia, pentru a le stimula să fie active, implicate și utile societății. Pe această cale, transmit sincere felicitări organizatorilor și doresc să vă asigur de toată deschiderea Consiliului Județean Tulcea pentru proiectele viitoare!“, a declarat administratorul public al Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani.

„Prin acest proiect se dorește ca aproximativ 50 de persoane de vârsta a treia să învețe câteva modalități active de îmbunătățire a calității propriei vieți, dezvoltându-și interesul pentru mediul înconjurător și social, dar și simțul estetic. De asemenea, se dorește creșterea gradului de cooperare și coeziune socială, dar și responsabilizarea persoanelor vârstnice pentru a obține un sentiment de bunăstare personală și implicit, o creștere a stimei de sine“, a transmis Tanea Nicolescu, din cadrul asociației „Seniori în acțiune“.

Prezent la conferința de presă, profesorul Petru Șolcă, cel care va susține cursurile în cadrul proiectului, a vorbit despre importanța fotografiei în dezvoltarea individuală, dar și socială.

„Fotografia ne face să fim mai frumoși, ne menține echilibrul sufletesc, ne face să vedem frumusețea din natură, ne face să ne cunoaștem mai bine, dar și să socializăm“, spune profesorul Petru Șolcă.

Expoziția de fotografie dedicată județului Tulcea va fi vernisată pe data de 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top