Fără categorie

Concursul Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2011 – o nouă dată pentru depunerea candidaturilor

 Un nou termen limită de depunere a candidaturilor pentru concursul „Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni” a fost stabilit pentru 14 februarie 2011. Aceasta va permite mai multor candidați să participe la cea de-a patra ediție a acestui Premiu. Procedura de introducere a candidaturilor este simplă și directă.

Modele pentru tinerii europeni

„Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, care este organizat în comun de către Parlamentul European și Fundația Premiul Internațional Charlemagne din Aachen, este acordat proiectelor realizate de persoane între 16 și 30 de ani, care ajută la promovarea înțelegerii între oameni din diferite țări europene. Proiectele câștigătoare ar trebui să servească drept modele pentru tinerii care trăiesc în Europa și totodată oferă exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate. Programele de schimb de experiență intre tineri, proiectele artistice și cele online cu o dimensiune europeană se numără printre proiectele selec…

 Un nou termen limită de depunere a candidaturilor pentru concursul „Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni” a fost stabilit pentru 14 februarie 2011. Aceasta va permite mai multor candidați să participe la cea de-a patra ediție a acestui Premiu. Procedura de introducere a candidaturilor este simplă și directă.

Modele pentru tinerii europeni

„Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, care este organizat în comun de către Parlamentul European și Fundația Premiul Internațional Charlemagne din Aachen, este acordat proiectelor realizate de persoane între 16 și 30 de ani, care ajută la promovarea înțelegerii între oameni din diferite țări europene. Proiectele câștigătoare ar trebui să servească drept modele pentru tinerii care trăiesc în Europa și totodată oferă exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate. Programele de schimb de experiență intre tineri, proiectele artistice și cele online cu o dimensiune europeană se numără printre proiectele selectate.

Premii totale de 100 000 de Euro

Cele trei proiecte câștigătoare vor fi premiate cu 5000 euro, 3000 euro și respectiv 2000 Euro. Câștigătorii vor fi de asemenea invitați să viziteze Parlamentul European. Reprezentanți ai celor mai bune proiecte din fiecare din cele 27 de state membre vor fi invitați la Aachen, în Germania, pe 31 mai 2011 pentru a participa la ceremonie.

Câștigătorii ediției 2010

La competiția din 2010, proiectului german „Rețeaua Europeană CNC – Un tren pentru EUROPA” i-a fost acordat premiul întâi „Charlemagne pentru tinerii europeni”. Proiectul a reunit 24 de școli profesionale pentru a construi o locomotivă cu gabarit mic și vagoane. Premiul al doilea și al treilea au fost la „Tu ești aici”, un proiect de carte din Irlanda și „Competiția de inginerie BEST – BEC” din Bulgaria.

Formularele de înscriere sunt disponibile în 22 de limbi pe site-ul Parlamentului European dedicat Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni.

Sursa:PE

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top