Actualitate

Comuna Tuzla: Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 155/2001 „este obligatorie sterilizarea câinilor, cu sau fără stăpân aparținând rasei comune, metișii acestora…”. Încălcarea acestei prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 de lei și 10.000 de lei.

Ținând cont de prevederile legale și dorind să vină în sprijinul locuitorilor comunei Tuzla, administrația locală a inițiat în luna noiembrie o nouă campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor.

Principalul obiectiv al acestei campanii este să îi facem pe localnici să înțeleagă că sunt obligați ,conform Legii , să își castreze câinii și pisicile care nu provin de la canise. Trebuie specificat încă de la început faptul că sterilizarea este recomandată atât pentru femele cât și pentru masculi, în primul rând
pentru a evita perioadele de călduri, montele nedorite, gestațiile și toate evenimentele care decurg de la acest fenomen”, a menționat primarul comunei Tuzla, Reșit Taner.

Astfel, timp de două zile, în funcție de liste cu programări întocmite din timp, au fost efectuate peste 250 de astfel de sterilizări.

Dragi prieteni, pe această cale doresc a le mulţumi în primul rând partenerilor implicaţi în desfăşurarea cu succes a campaniei de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor de pe raza comunei Tuzla, dar şi dumneavoastră, celor ce aţi dat dovadă de implicare şi vă doriţi o comună cu cât mai puţine patrupede abandonate datorită montelor nedorite. Aproximativ 250 de câini şi pisici au fost sterilizaţi în urma campaniei. În speranţa faptului că v-a fost de folos atât dumneavoastră, cât şi patrupedelor, pe viitor vom mai organiza astfel de acţiuni”, le transmite locuitorilor, primarul Reșit Taner.

Campania Primăriei Tuzla s-a desfășurat în parteneriat cu Sache Vet Clinic, Fundația Stichting Dierennood și Live4Pets e.V.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top