Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale numărul 1 Topalu, județul Constanța, anunță că prin ținta strategică 4, și-a propus dezvoltarea și îmbunătățirea bazei materiale a școlii în vederea asigurării unor condiții optime de desfășurare a activității.
„Cu fonduri de la Ministerul Educației, Primăria și Consiliul Local Topalu, dar și cu ajutorul unor sponsori generoși s-au achiziționat table interactive și videoproiectoare în sălile de clasă, dulăpioare și taburete pentru preșcolari, mobilier pentru secretariat și cancelarie”, anunță conducerea școlii.
De asemenea, s-a reorganizat arhiva instituției de învățământ, s-a reparat și înlocuit tâmplăria termopan deteriorată, a fost schimbat sistemul de iluminat în sălile de clasă de la grădiniță și a fost îmbunătățită calitatea accesului la internet.
Trebuie amintit faptul că elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Topalu, Dogaru Alina (VI), Matei Lavinia (VIII), Bratu Teodora (VI), Cînciu Diana (VIII), Luță Daria (VIII) s-au calificat pentru etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română, sub coordonarea profesoarei Buzulică Mihaela.
De asemenea, Școala Gimnazială nr .1 Topalu a câștigat proiectul „Interferențe inocente de la A la Z”. Acesta a fost depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I5-2 și are finanțare de la Uniunea Europeană.
Apelul C11/I5-2 propune un program pilot de finanțare pe bază de vouchere, destinat unităților publice de învățământ din localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori. Voucherul în valoare de 20.000 de euro reprezintă o finanțare nerambursabilă, pentru care nu se solicită co-finanțare, destinată acoperirii cheltuielilor pentru realizarea de proiecte de educație prin cultură, pentru minimum un proiect/program și minimum 30 de beneficiari, cheltuielile eligibile fiind prevăzute în legislația incidentă – Ordonanța Guvernului 51/1998, actualizată.
Unitatea publică de învățământ va avea obligația să deconteze și să justifice sumele către finanțator.
Obiective generale ale apelului:
- reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari prin finanțarea
- de proiecte culturale în localitățile cu mai puțin de 50,000 de locuitori;
- Obiective specifice ale apelului:
- dezvoltarea de aptitudini și cunoștințe artistice / de creativitate;
- promovarea incluziunii, a diversității și a toleranței prin mijloace artistice;
- capacitatea de a genera dezvoltare culturală durabilă și consolidarea ecosistemului cultural și
- natural local.
