Opinii

Comuna Topalu, gazda celei de-a XX-a ediție a Festivalului “Dan Moisescu”

Comuna Topalu a fost timp de două zile îmbrăcată în straie de sărbătoare. Pentru al douăzecilea an, aici s-a desfășurat ( 6 și 7 octombrie) Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”. Locuitorii comunei au avut privilegiul de a asculta mari interpreți ai muzicii populare, dar și tinere speranțe ce au intrat în concurs.
Și în acest an, organizatorii evenimentului au fost Consiliul Județean Constanța, Centrul Județean de Cultură Theodor Burada, Consiliul Local și Primăria Comunei Topalu.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Deschisă oficial în seara zilei de 6 octombrie, manifestarea a debutat cu parada costumelor populare desfășurată pe străzile Topalului. Au defilat prin fața oamenilor Ansamblurile Folclorice „Sânziene Dobrogene” – Negru Vodă, „Româncuța” – Comuna Cumpăna și „Mugurelul” – Cernavodă.
În concursul de interpretare muzicală s-au înscris 18 concurenți, cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, reprezentând diferite zone ale țării. Juriul concursului a fost format din reputați specialiști în folclor precum: Elise Stan – producător TV (președintele juriului), Maria Magiru – directorul Muzeului de Artă Populară din Constanța, Doina Voivozeanu – Directorul Centrului Județean de Cultură „Theodor Burada”, Maria Costin Murgoci – interpret și Silvia Țigmeanu – Director adjunct Centrul Județean de Cultură „Theodor Burada”. Acompaniamentul muzical a fost susținut de Ansamblul „Izvoare Dobrogene”, aflat sub bagheta maestrului Cristian Obrejan
Fiecare seară de spectacol a adus în fața publicului recitaluri de mare clasă susținute de cunoscuți interpreți de muzică populară: Irina Loghin, Nineta Popa, Elisabeta Turcu sau Petrică Mîțu Stoian.
Suntem cu toții, în fiecare zi la muncă, este firesc să fim cu toții și la acest eveniment remarcabil. Este un moment de important în tradiția Festivalului Dan Moisescu. Am ajuns la cea de-a XX-a ediție și, vă promit că voi face tot ce-mi stă în putință pentru a continua să organizăm an de an această manifestare de referință la nivel național, a spus primarul Comunei Topalu, Valentin Stanciu.
Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu” s-a încheiat cu Gala Laureaților, moment în care au fost premiați concurenții desemnați de juriu a fi cei mai buni. Astfel, locul întâi și trofeul celei de-a XX-a ediție a fost ocupat de Mihalache Florin din Caraș-Severin, pe locul al doilea s-a clasat Alexandru Simona din județul Teleorman și pe cel de-al treilea Pițigoi Mihaela Lucia, județul Argeș. Consiliul Local Topalu a acordat trei premii speciale pentru tinerii interpreți Rozovlean Roxana Ioana (Timiș), Cuclea Ionuț Mădălin (Constanța) și Vlad Gabriela (Olt).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top