Actualitate

Comuna Topalu anunță demararea unui proiect de dotare a școlii cu mobilier și materiale didactice moderne

Școala Gimnazială nr. 1 din Topalu va beneficia în perioada următoare de un proiect inițiat de administrația locală și finanțat în cadrul programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba de proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Topalu, județ Constanța– Școala Gimnazială nr. 1 Topalu din comuna Topalu”.

Astfel, Primăria Topalu, coordonată de edilul Constantin Baltă, anunță demararea acestui proiect pentru care a fost semnat contractul de finanțare nr. 1099DOT/2023 cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării denumită în continuare (UEFISCDI), în numele și pentru Ministerul Educației.

Investiția permite achiziționarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei, cu respectarea caracteristicilor minime impuse de Normativele în vigoare și a ghidului de finanțare.

Obiectivele generale urmărite:

  • Stimularea activităților de educație, dezvoltare și inovare, transfer și în nivelurile următoare (superioare) de învățământ;
  • Creșterea atractivității sistemului educațional în mediul rural;
  • Crearea unui context favorabil pentru o dezvoltare personală durabilă a capacității intelectuale a elevilor.
  • De asemenea, creșterea competențelor poate fi un indiciu al creșterii actului educațional.

„Obiectivul proiectului nostru este de a dezvolta o educație duală centrată pe nevoile elevilor și aliniată la nevoile pieței muncii, atât prin creșterea numărului de domenii, de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual, astfel încât aceștia să poată urma programele de învățământ”, spun reprezentanții Primăriei Topalu.

În ceea ce privește dotarea cu mobilier, obiectivele proiectului constau în sporirea calității și siguranței mediilor de învățare, inclusiv în ceea ce privește reglementările pentru materiale didactice, mobilier, echipamente de laborator și ateliere tehnologice; dezvoltarea și adoptarea cadrului juridic pentru promovarea tranziției către clădiri verzi în școli.

„Un alt obiectiv este reprezentat de protejarea mediului înconjurător. În acest sens, am avut în vedere stabilirea unor repere pentru a conștientiza consecințele schimbărilor climatice precum și a unui comportament prietenos cu mediul înconjurător și susținerea, prin intervențiile propuse, a dublei tranziții verde și digitală prin dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și profesorilor și dezvoltarea unui ecosistem digital de educație”, se mai arată în documentația tehnică a proiectului.

Proiectul presupune achiziția și punerea în funcțiune a echipamentelor și infrastructurii (hard și soft): display interactiv, suport pentru display interactiv, laptop – pentru cadru didactic, sistem de sunet, imprimantă multifuncțională, cameră videoconferință, scaner documente portabil, microfon ambiental videoconferință și alte echipamente specifice; catedră/masa profesorului și scaun; pupitre individuale cu scaune, pentru elevi, modulare și reglabile pe înălțime și alte echipamente specifice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top