La începutul lunii decembrie 2016, Primăria comunei Stejaru, reprezentată de către primarul Nicolaie Gioga, a încheiat un contract de deszăpezire cu firma aflată în subordinea Consiliului Local, SC Servicii Publice Stejaru SRL, contract valabil până la finalul lunii martie 2017. Conform înțelegerii, prestatorul de servicii se obligă să deszăpezească și să împrăștie materiale antiderapante pe drumurile comunale și la stația de pompe de apă Abazeaua.
Servicii Publice Stejaru SRL va acționa în această perioadă cu un buldoexcavator Volvo B1 71 dotat cu cupă și cu lamă, precum și cu un tractor dotat cu remorcă. Pentru aceste servicii, Primăria va achita 140 de lei/ora de acționare în teren a utilajelor. Prețul nu cuprinde TVA, deoarece prestatorul nu este plătitor de taxă pe valoare adăugată.
Contractul prevede și anumite sancțiuni aplicabile prestatorului de servicii de deszăpezire în cazul în care acesta nu-și execută obligațiile conform înțelegerii. Astfel, penalitățile pot ajunge la 0,05% pe zi de întârziere din prețul contractului. De asemenea, firma trebuie să execute serviciile prevăzute cu profesionalism și promtitudine. În acest sens, reprezentanții primăriei Stejaru vor efectua verificări în teren pentru a se convinge de buna credință a prestatorului.
Comuna Stejaru este situată în partea de S-E a județului Tulcea, învecinându-se la N cu comuna Ciucurova, la S cu Beidaud, la E cu Baia, iar la V cu Topolog și Casimcea.
Teritoriul administrativ al comunei Stejaru este traversat de DJ 222 B (Ceamurlia de Sus-Stejaru-Topolog-Dorobanțu-Traianu), pe o lungime de 12,5 km, drumuri stradale în lungime de 23,6 km (sat Stejaru -13 km, sat Vasile Alecsandri – 2,4 km, sat Mina Altan-Tepe – 2,5 km). Legătura cu localitatea Mina Altan-Tepe se realizează prin DC 26M, în lungime de 2,4 km, iar către localitatea Neatârnarea, prin DC 24, în lungime de 2,5 km.
Distanța dintre localitatea de reședință (Stejaru) și celelalte localități componente ale comunei sunt: Vasile Alecsandri – 2,5 km; Altan-Tepe – 4,5 km.