Actualitate

Comuna Ostrov va face parte din Asociația Grup Local Dobrogea de Nord

Niculae Dragomir, primarul comunei Ostrov (județul Constanța) le propune consilierilor locali, ca din 2024 UAT Ostrov să adere la Asociația Grup Local Dobrogea de Nord, în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile în cadrul Programului pentru Acvacultură şi Pescuit 2021 -2027

„Se aprobă includerea teritoriului UAT comuna Ostrov, în teritoriul eligibil al Grupului de acțiune locală în domeniul pescuitului (GL) Dobrogea Nord, ce va implementa o strategie cu finanțare prin Programul pentru Acvacultură şi Pescuit 2021 -2027”, se arată în HCL.

În același timp, Comuna Ostrov se obligă să nu adere la alt parteneriat de tip FLAG ce va implementa o Strategie de dezvoltare locală finanțată prin Programul pentru Acvacultură şi Pescuit 2021 -2027 şi nici nu va pune la dispoziție altui parteneriat de tip FLAG teritoriul administrativ al U.A.T. Ostrov pe perioada desfășurării Programului pentru Acvacultură şi Pescuit 2021-2027.

Partenerii implicați în formarea FLAG-ului Dobrogea Nord sunt: asociații de pescari, asociații de mediu preocupate de păstrarea nealterată a calității apelor și a resurselor acvatice, instituții de cercetare și/sau educație, autorități publice locale și județene precum și personalități științifice cu o vastă experiență internațională în activitatea de acvacultură și pescuit, atât în apele interioare cât și la Marea Neagră.

Obiectivul general al acestui FLAG constă în dezvoltarea durabilă a teritoriului Asociației Grup Local Dobrogea Nord, prin realizare unei strategii de dezvoltare locală integrată plasată sub responsabilitatea comunității în vederea optimizării resurselor zonelor de pescuit, a creșterii economice, a incluziunii sociale și a creării de locuri de muncă prin consolidarea comunității pescărești și punerea în valoare a patrimoniului natural, cultural și turistic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top