Opinii

Comuna Ghindăreşti a luat drumul modernizării

Comuna Ghindăreşti, administrată de primarul Simion Vasile, se înscrie în rândurile localităţilor care încă fac eforturi să se alinieze standardelor europene. Acest aspect implică, în primul rând, amenajarea sistemelor de alimentare cu apă şi amenajarea reţelelor de canalizare pentru modernizarea localităţilor. Majoritatea sistemelor sunt învechite şi pun în pericol sănătatea localnicilor. Astfel, Primăria Ghindăreşti are în derulare un proiect de înlocuire a vechiului sistem de alimentare cu apă care este deteriorat, după aproape jumătate de secol de folosinţă.

Un articol de Andreea PAVEL

Investiţia se realizează prin HG 577/1997 şi face referire la realizarea lucrărilor de infrastructură, atât în mediul rural, cât şi în cel urban şi cuprinde amenajarea unui sistem de alimentare cu apă şi a reţelei de canalizare cu bani guvernamentali.
„Lucrările la sistemul de alimentare cu apă sunt 70% finalizate. În proiect mai avem incluse extinderea reţelei de alimentare cu apă şi forarea unui nou puţ de extracţie a apei, pentru că cel vechi se afla în curtea unui sătean, iar apa care se colecta nu mai corespundea normelor în vigoare. Apa conţinea nitriţi cu valori de cinci ori peste valoarea admisă. Luni, sunt programate primele săpături la noul puţ de apă. Am apelat la un specialist care ne-a indicat o zonă din comună unde am putea găsi apă bună de consum. La 150 de metri adâncime ar trebui să găsim apă tocmai bună pentru băut”, a declarat primarul Simion Vasile. Primarul a mai menţionat faptul că lucrările la reţeaua de canalizare vor fi demarate după începutul lucrării la sistemul de alimentare cu apă. Valoarea totală a proiectului, ce include servicii de apă şi canal în comună, ajunge la 800.000 de lei. Un alt proiect de urmările căruia se vor bucura locuitorii comunei Ghindăreşti, în viitorul apropiat, este asfaltarea a 10 kilomeri de drum. Acest proiect se încadrează în programul de asfaltare a 10.000 de kilometri de drumuri de interes local şi judeţean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top