Actualitate

Comuna Frecăței are un Plan Strategic Instituțional. Ce cuprinde documentul

Comuna Frecăței a elaborat proiectul numit ‘’Dezvoltarea calității serviciilor și digitalizarea acestora în administrația publică locală Frecăței’’, proiect care a fost acceptat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. Proiectul include și Activitatea 3.3 – ‘’Elaborarea Planului Strategic Instituțional (PSI) al Comunei Frecăței, pe termen mediu (2023-2027)

Planul Strategic Instituțional (PSI) este un document de management şi de programare bugetară internă a unei instituții, pe termen mediu. PSI, care vizează utilizarea eficientă a resurselor financiare, având la bază obiective, programe, rezultate, indicatori. Acesta oferă o imagine clară a politicilor, angajamentelor şi măsurilor care urmează a fi promovate la nivelul instituției.

Planul Strategic Instituțional reprezintă un instrument de management și de programare bugetară, care se concentrează pe eficientizarea utilizării resurselor Administrației Publice Locale, în așa fel încât să se maximizeze rezultatele scontate de misiunea pe care autoritatea și-o setează.

Concret, prezentul Plan Strategic Instituțional reprezintă documentul de management și de programare bugetară internă a Primăriei Comunei Frecăței, elaborat pentru perioada 2023-2027. Prin prezentul document, se urmărește crearea cadrului strategic pentru o utilizare eficientă a resurselor financiare, având la bază obiective, programe, rezultate și indicatori, planul oferind o imagine clară a politicilor, angajamentelor și a măsurilor care urmează a fi promovate la nivelul Primăriei Comunei Frecăței.

Necesitatea elaborării unui Plan Strategic Instituțional decurge din următoarele considerente:

  • Eficientizarea și eficacitatea instituțională;
  • Managementul orientat pe obiective și pe rezultate;
  • Utilizarea eficientă a resurselor financiare: obiective, rezultat indicatori;
  • Responsabilizarea personalului instituției;
  • Comunicarea între departamentele instituției;
  • Transparența și claritatea la nivelul instituției: existența unui mandat, a unei viziuni, a unor direcții de acțiune.

Documentul integral poate fi consultat pe site-ul oficial al Primăriei Frecăței, județul Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top