Actualitate

Comuna Frecăței a finalizat proiectul privind dezvoltarea calității serviciilor şi digitalizarea acestora în administraţia publică locală

Comuna Frecăței, județul Tulcea, anunță că a finalizat de implementat, în perioada 19.05.2022 – 19.12.2023, proiectul „Dezvoltarea calității serviciilor şi digitalizarea acestora în administrația publică locală Frecăței”, în cadrul Apelului POCA/972/2/1/Introducerea de sisteme şi standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, Componenta 1 – CP16/2021 less Fundamentarea deciziilor, planificare strategică şi măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puţin dezvoltate, Axa prioritară – Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea unui set de strategii care să optimizeze procesul intern al Primăriei Frecăţei, contribuind astfel la îmbunătăţirea calităţii şi performanţei serviciilor publice şi implementarea unui sistem de digitalizare a fluxurilor de lucru din cadrul primăriei şi în raport cu cetăţenii comunei Frecăţei.

Rezultate îndeplinite:

  1. Mecanisme şi proceduri standard implementate la nivel local pentru fundamentarea deciziilor şi planificarea strategică pe termen lung – Rezultat proiect 1- Strategia de dezvoltare şi implementare de mecanisme de colaborare şi consultare între actorii relevanţi pe domenii specifice de competenţă pentru susţinerea dezvoltării la nivel local.
  2. Mecanisme şi proceduri standard implementate la nivel local pentru fundamentarea deciziilor şi planificarea strategică pe termen lung – Rezultat proiect 2- Strategia de digitalizare.
  3. Mecanisme şi proceduri standard implementate la nivel local pentru fundamentarea deciziilor şi planificarea strategică pe termen lung – Rezultat proiect 3- Planul Strategic Instituţional (PSI) al Comunei Frecăţei, pe termen mediu (2023-2027).
  4. Sisteme de management al performanţei şi calităţii corelate cu Planul de acţiune în etape implementat în administraţia publică locală – Rezultat proiect 4- Certificarea sistemului de management al calităţii ISO 9001 în UAT Comuna Frecăţei.
  5. Proceduri simplificate pentru reducerea birocraţiei pentru cetăţeni la nivel local corelate cu Planul integrat de simplificare a procedurilor administrative pentru cetăţeni implementate – Rezultat proiect 5- Implementarea unei soluţii informatice pentru managementul intern a fluxurilor de lucru şi a documentelor şi, a unei aplicaţii informatice pentru interconectarea cetăţenilor cu Primăria Frecăţei.
  6. Cunoştinţe şi abilităţi ale personalului din autorităţile şi instituţiile publice locale îmbunătăţite, în vederea sprijinirii măsurilor/acţiunilor vizate de acest obiectiv specific – Rezultat proiect 6 – Instruirea a 50 persoane din cadrul primăriei în utilizarea aplicaţiei informatice implementate.
  7. Cunoştinţe şi abilităţi ale personalului din autorităţile şi instituţiile publice locale îmbunătăţite, în vederea sprijinirii măsurilor/acţiunilor vizate de acest obiectiv specific – Rezultat proiect 7- Instruirea a 26 persoane din cadrul primăriei în implementarea strategiilor utilizate.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.032.682,35 de lei, dintre care valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE a fost de 877.780,00 de lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 134.248,70 de lei. Cofinanțarea eligibilă de la bugetul local a fost de 20.653,65 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top