Opinii

Comuna Cumpăna, ample operațiuni de deszăpezire! Voluntarii au dat o mână de ajutor

Situată la numai câțiva km distanță de municipiul Constanța, comuna Cumpăna a resimțit din plin capriciile cu care această iarna a debutat în anul 2017. Astfel, timp de câteva zile, începând cu 6 ianuarie, administrația locală a fost pusă la grea încercare din cauza viscolului și a căderilor masive de zăpadă. Dar, cum niciodată necazurile nu vin singure, locuitorii s-au confruntat și cu lipsa electricității timp de mai multe zile. ”Apa ne-a lipsit o jumătate de zi, lumina două zile și o noapte. Acestea sunt condițiile pe care le suportăm noi pe timp de iarnă.

 

Din păcate, sunt mai mulți locuitori din comună nemulțumiți deoarece consideră că în cartierele nou înființate (aflate în bătaia vântului, cu case puține) trebuia să intrăm prima dată să deszăpezim, la casele dumnealor trebuia să intervenim prima dată. Nu. Pe toate cele 156 de străzi din Cumpăna sunt oameni valoroși și noi nu facem nicio diferențiere”, a declarat în acele zile Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.
În tot acest interval, oamenii primăriei Cumpăna au fost permanent în teren, sub coordonarea primarului, reușind să mențină drumul de acces în comună (DN 39E) practicabil, să treacă la deszăpezirea celorlalte străzi și trotuare din localitate. În total, 156 de străzi din Cumpăna au fost curățate pentru ca oamenii să poată avea posibilitatea de a ajunge la drumul național care face legătura cu Constanța.
Surpriza plăcută a venit din partea mai multor voluntari, oameni cu suflet mare și cu simț de răspundere civică, care au dat o mână de ajutor la deszăpezirea comunei. Alături de aceștia au venit și anumite societăți comerciale cu sediul în Cumpăna care au pus la dispoziția administrației locale utilaje sau personal pentru ca întreaga comunitate să treacă cu bine peste momentele grele de iarnă. Un gest deosebit l-au făcut și 10 subofițeri ai Detașamentului de Pompieri Constanța – Port care au venit în sprijinul autorităților locale din Cumpăna și au ajutat la lucrările de deszăpezire din incinta Campusului Școlar, Centrului After-School și Centrul Socio-Educativ.
În semn de respect și recunoștință pentru acești voluntari, primarul Mariana Gâju a convocat o ședință de Consiliu Local în care s-a propus și decis acordarea titlului de ”voluntar de onoare” unui număr de opt locuitori ai comunei care în toate acele zile de viscol au ieșit pe stradă ajutând la operațiunea de deszăpezire.
La nivelul comunei, administrația locală a acționat cu utilajele proprii (două auto compactoare cu lamă, un mini încărcător cu cupă, un auto încărcător tip Wolla, un tractor cu remorcă), la care s-au adăugat utilajele mai multor societăți comerciale care s-au oferit voluntare pentru operațiunea de deszăpezire. În total, peste zece utilaje de deszăpezire și mai multe camioane pentru transportarea zăpezii au acționat pe raza comunei Cumpăna în perioada codurilor de viscol și zăpadă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top