Actualitate

Comuna Baia va implementa un proiect european în valoare de 1,47 milioane de lei

Un proiect cu finanțare europeană va fi implementat la nivelul comunei baia, județul Tulcea. Beneficiarii acestei noi investiții vor fi atât funcționarii administrației locale, cât și cetățenii care intră în contact cu instituția publică.

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind implementarea proiectului „Ecosistem digital interconectat și integrat în cadrul ITI Tulcea UAT BAIA” în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Totodată, a fost aprobată valoarea proiectului de 1.475.420 de lei, contribuția UAT Baia la valoarea eligibilă totală a cheltuielilor proiectului reprezentând 2%, în valoare de 29.508 lei pe parcursul anilor 2022 si 2023.

Implementarea proiectului „Ecosistem digital interconectat şi integrat în cadrul U.A.T. Baia” vine în sprijinul angajaților instituției dar şi în beneficiul persoanelor fizice şi juridice care au domiciliul în comună, în vederea eficientizării ecosistemului digital interinstituțional interconectat şi interoperabil cât şi pentru asigurarea accesului online la serviciile gestionate de instituție.

Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea capacității instituționale şi eficientizarea activității la nivelul Primăriei Baia, în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor prevăzute de O.U.G. 57/ 2019 privind Codul Administrativ, prin implementarea de măsuri privind îmbunătățirea procesului decizional şi de digitalizare menite să ajute la standardizarea modului de lucru şi a activităților specifice, la creșterea gradului de interoperabilitate a sistemelor informatice și interconectarea cu ceilalți actori care operează sisteme informatice compatibile, atât din perspectiva back-office, cât și din perspectiva front-office.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în optimizarea procedurilor administrative interne în raport cu beneficiarii serviciilor publice, în scopul reducerii birocrației, prin implementarea unui ecosistem digital integrat, dar şi pentru dezvoltarea abilităților personalului prin participarea la programe de instruire în vederea utilizării şi administrării soluțiilor informatice implementate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top