Actualitate

CJ Constanţa a semnat contracte de infrastructură de 30 milioane euro, prin ITI Delta Dunării

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, împreună cu viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, dar și cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Adrian Gâdea, au semnat, pe 26 martie 2019, contractele de finanțare privind ”Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria — Mihai Viteazu”, ”Modernizare Infrastructură de Transport Regională pe Traseul DJ 226 A – Cetatea Histria – DN22/ Tariverde” și “Îmbunătățirea capacitătii administrative a Consiliului Județean Constanța”. Prin aceste proiecte, Consiliul Judeţean Constanţa urmăreşte creşterea siguranței rutiere, impulsionarea mobilităţii populației dar și a schimburilor comerciale.

O infrastructură solidă, conformă cu standardele europene, atrage după sine și noi oportunități. Prin implementarea acestor trei proiecte în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro vom reuși să creștem economia județului nostru prin atragerea de noi investitori. Mai mult decât atât, se vor consolida conexiunile cu regiunea Dunării, relațiile comerciale se vor dezvolta într-un ritm mai alert și va crește atractivitatea regiunii din punct de vedere turistic. Discuțiile pe care le-am avut, alături de domnul ministru, cu primarii localităților județului Constanța au avut ca scop rezolvarea problemelor întâmpinate de către UAT-uri în implementarea proiectelor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale. Mulțumesc domnului viceprim-ministru, Daniel Suciu, pentru încredere și susținere dar și întregii echipe implicate în aceste proiecte de o importanță majoră pentru județul Constanța”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Proiectele semnate care vizează infrastructura vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 ITI Delta Dunării iar valoarea totală a acestora este de 23 de milioane de euro și respectiv 5.8 milioane de euro. Durata de implementare a celor două proiecte este de 44 luni și respectiv 33 luni de la emiterea ordinului de începere pentru execuția de lucrări. Obiectivele specifice proiectelor vizează reabilitarea și modernizarea drumurilor pe o lungime de 40 de km, respectiv 14 km și constau în lucrări de reabilitare și modernizare a structurii rutiere, lucrări de poduri, creșterea siguranței rutiere și amenajarea intersecțiilor și drumurilor laterale.

Cel de-al treilea proiect are ca obiectiv realizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Constanța, pentru perioada 2021-2027. Astfel vor fi colectate, interpretate și realizate sinteze ale datelor și informaţiilor actualizate privind dezvoltarea socio-economică a județului. De asemenea, arhiva Consiliului Județean Constanța va fi modernizată și se va crea o arhiva de copii digitalele ale documentelor instituției. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 490.000 de euro.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top