Actualitate

Chițac face precizări și clarificări cu privire la dosarul DNA

În contextul situației apărute astăzi prin care primarul orașului Constanța, Vergil Chițac a fost audiat la sediul DNA Constanța, acesta a ținut să facă o serie de precizări și clarificări:

“Înainte de orice, nu pot să nu remarc faptul că a început campania. Am înțeles, nicio problemă.

Dispun de toate argumentele pentru a demonta falsurile și a demonstra că singurul lucru care se încearcă cu disperare este discreditarea mea.

În regulă, acum câteva precizări extrem de importante și de necesare. Apoi lăsăm organele abilitate să își facă datoria.

Am luat notă de conținutul comunicatului DNA cu privire la dosarul al cărui subiect este finanțarea rundei a treia a campionatului mondial UIM XCAT de ambarcațiuni de viteză organizată recent la Mamaia.

În acest comunicat se susține că finanțarea competiției sportive s-a realizat fără un contract, fără procedură de selecție publică și fără referat al compartimentului de specialitate.

În realitate, însă:

– există contract de finanțare aprobat prin HCL 162/27.04.2023;

– există referat de specialitate care a stat la baza aprobării HCL-ului menționat;

– există viză de control financiar preventiv, fără de care nu am semnat niciodată vreo plată.

În concret, în conformitate cu legea nr.69/2000 (legea sportului), art.181 alin.2 lit D, s-a finanțat de către Primăria Constanța un program sportiv desfășurat pe raza Mun. Constanța și organizat de către Federația Română de Yachting.

Suma a fost virată, prin CSM Constanța, în contul Federației Române de YACHTING. Nu la Monaco.

Am pus la dispoziția DNA toate documentele menționate și întreaga documentație de finanțare desfășurată, conform legii.

Mi-ar plăcea să păstrăm o atitudine demnă și corectă față de această anchetă, ceea ce include abținerea, pe cât posibil, de la alte comentarii din partea mea în spațiul public, cel puțin pe acest subiect. Asta neînsemnând, totuși, că voi permite terfelirea numelui meu și că voi rămâne impasibil în fața abuzurilor și atacurilor grosolane. Cred în cinste, în corectitudine, în justiție și în statul român.”

(Sursa foto – Facebook/Vergil Chitac)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top