Actualitate

Cernavodă, orașul care a efectuat prima acțiune de dezinfecție a scărilor de bloc, conform ordonanțelor militare

Primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță, a anunțat vineri, 3 aprilie, că prima acțiune de dezinfecție de a tuturor scărilor de bloc de pe raza teritorială localității s-a încheiat. „Următoarea acțiune va avea loc săptămâna viitoare, în perioada 9-10.04.2020, în intervalul orar 08:00 – 20:00”, anunță edilul.

Prima acțiune de dezinfecție a fost programată în zilele de 2 și 3 aprilie, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Substanța folosită a fost RELY+ON VIRKON din categoria BIOCIDE, avizat de Ministerul Sănătății Publice, în doză de 1:100, iar timpul de acțiune al acesteia este de maxim 60 de minute.

„Cetățenilor li se recomandă să nu părăsească locuința în timpul desfășurării dezinfecției și încă 60 de minute după terminarea acesteia întrucât produsul poate fi iritant pentru ochi și piele. Ulterior se va face aerisirea scărilor de bloc timp de 1-2 ore”, mai spune primarul Negoiță.

Conform prevederilor Ordonanței Militare nr.4/29.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, Administrația Publică Locală va efectua săptămânal, în zilele de joi și vineri acțiuni de dezinfecție în toate scările de bloc de pe raza orașului Cernavodă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top