Actualitate

Ceremonial militar și religios la Tulcea pentru sărbătorirea a 30 de ani de la Revoluția Română

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, administratorul public al județului, Vasile Strat și secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai au participat duminică, 22 decembrie 2019, alături de prefectul Alexandru Cristian Iordan și de viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

La eveniment au fost prezenți deputații Anișoara Radu, Vasile Gudu și Andrian Ampleev, reprezentanți ai Asociației Revoluționarilor Tulceni în frunte cu președintele Constantin Ciubotariu, precum și reprezentanți ai Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere – Filiala Tulcea.

Așa cum amintea mai devreme președintele Asociației Revoluționarilor Tulceni, este o zi încărcată de emoție pentru toți. Este ziua în care cu un ochi plângem și cu celălalt râdem. În această zi ne plângem martirii Revoluției însă în același timp celebrăm 30 de ani de democrație. Vreau să felicit Instituția Prefectului Tulcea, Garnizoana Tulcea, Episcopia Tulcii pentru că, an de an, reușesc să ne adune pe toți la un loc și să ne facă să nu uităm martirii tulceni. Grație lor, astăzi vorbim în continuare de Gavrilov Corneliu și de Mihai Serian, pe care tulcenii trebuie să-i cunoască și să le țină memoria veșnică.

Pentru că se apropie Sfânta Naștere a Domnului, vreau să vă transmit tuturor sărbători fericite, multă iubire și Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Ceremonialul militar și religios care a avut loc la Monumentul Eroilor Revoluției din municipiu, în organizarea Prefecturii Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea, a cuprins prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat, oficierea serviciului religios și depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluției.

          

Actualitate

To Top