Actualitate

Cercetările arheologice din zona Jijila pentru realizarea pilonului Podului peste Dunăre vor fi reluate

În luna aprilie a acestui an, cercetările arheologice din zona Jijila pentru realizarea pilonului Podului peste Dunăre vor fi reluate, potrivit conducerii Institutului de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“ din orașul Tulcea.

Lucrările de cercetare, care au fost suspendate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vor cuprinde și zonele de exploatare a pământului galben din zona localității Jijila din județul Tulcea.

Recent, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a declarat că nu există niciun fel de probleme privind investiția Podului suspendat de peste Dunăre, fiind deja bugetat avansul pentru achiziționarea materialelor necesare.

Ministerul Transporturilor a emis în luna decembrie 2018 autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Într-o primă etapă a lucrărilor se vor executa cele două turnuri ale podului, pe malul Dunării (fundații și elevații), în zona județelor Tulcea și Brăila, precum și primele lucrări la zona de ancoraj a podului, situată în județul Tulcea.

Acestea reprezintă partea cea mai importantă a infrastructurii podului, de cele două turnuri de susținere legându-se toată suprastructura podului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top