Opinii

Centrul de Prevenire a Abandonului și a Separării Copilului de Familie a fost inaugurat la Grădina

În comuna Grădina a fost inaugurat un centru social ce are drept scop prevenirea abandonului şcolar. Cu acest prilej, administraţia publică locală a organizat un moment festiv de care s-au bucurat mai mulţi elevi din localitate, precum invitaţii prezenţi la eveniment. După ce a fost tăiată panglica, preotul paroh al bisericii din localitate a sfinţit lăcaşul social, rugându-se pentru cei care au contribuit la acest proiect şi pentru beneficiari. După terminarea slujbei, copiii au avut parte de o surpriză… dulce: un tort uriaş din care au mâncat cu multă plăcere.

„Sunt fericită că am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect, la capătul unui drum anevoios. După cum ştiţi, clădirea a fost finalizată şi dotată complet acum 9 luni şi de atunci ne-am ocupat de obţinerea avizelor. Vreau să le mulţumesc consilierilor locali şi angajaţilor primăriei care s-au implicat în acest proiect, sacrificându-şi uneori timpul liber. Le mulţumesc de asemenea reprezentanţilor celorlalte instituţii: Direcţia pentru Protecţia Copilului, şcoală, poliţie, Biserică, precum şi oamenilor de afaceri din comună, care ne-au ajutat. Sunt convinsă că acest aşezământ îşi va demonstra utilitatea”, a spus primarul Gabriela Iacobici.
Centrul social de la Grădina va avea ca beneficiari 38 de copii ce provin din familii cu venituri reduse (500 lei de persoană), selectaţi în urma unor anchete sociale. Copiii vor servi micul dejun la centru, vor merge apoi la şcoală şi se vor întoarce în centru pentru masa de prânz. Aici îşi vor face temele şi se vor juca, vor servi cina şi apoi vor merge acasă. Centrul are deja un psiholog (care temporar ţine loc şi de şef de centru), două educatoare, trei bucătari, trei îngrijitoare şi un şofer pentru microbuzul ce deserveşte Centrul.
Primarul Iacobici a făcut un apel către toţi cei care pot sprijini financiar buna funcţionare a acestui centru social.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top