Opinii

Centrul After School din comuna Pantelimon, a primit finanțare europeană!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat recent o nouă listă de proiecte selectate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), submăsura 7.2 – infrastructura educațională. Din județul Constanța, singurul proiect ales pentru finanțare este cel depus încă de anul trecut de administrația comunei Pantelimon – înființarea unui Centru Afret School. Valoarea eligibilă a investiției este de 238.586 mii euro.

Conform lui Vasile Neicu, primarul comunei Pantelimon, ”banii sunt necesari pentru ca fosta clădire a CAP să fie reabilitată și amenajată conform standardelor europene pentru a primi destinația de After School”.
Centrul va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum și de un parc.
”De investiția noastră vor beneficia copiii familiilor cu o situație materială deficitară. Totul va fi absolut gratuit. Condiția este ca ei să învețe, să-și dorească să continue studiile, iar noi, administrația locală vom face tot ceea ce ne stă în putință s-i ajutăm să-și finalizeze școala. Vor putea în acest Centru After School să-și facă temele, să se joace, să servească masa de prânz, astfel încât să nu mai resimtă diferența dintre ei și ceilalți elevi”, ne-a explicat Vasile Neicu, primarul comunei Pantelimon.
De asemenea, edilul ne-a declarat că-și dorește ca acești copii să plece din comună pentru a-și continua studiile și, este sigur că unii dintre ei se vor întoarce după aceea acasă pentru a pune umărul la dezvoltarea localității. În acest sens, primăria susține anual doi sau trei elevi de liceu cu burse sociale pentru ca aceștia să poată frecventa cursurile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top