Opinii

Centrală electrică pentru reducerea cheltuielilor şi protejarea mediului, în localitatea Ostrov

Consiliul local din comuna Ostrov a aprobat în primăvara acestui an elaborarea unui studiu de fezabilitate şi a unui proiect tehnic pentru o investiţie importantă în domeniul energetic. Este vorba de participarea Primăriei Ostrov la Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competivităţii Economice” Axa 4. Proiectul cu care administraţia locală din Ostrov, reprezentată de primarul Niculae Dragomir, participă la acest program poartă denumirea „Eficientizarea consumului de energie electrică prin amplasarea unei centrale electrice eoliene pentru producerea energiei electrice de 200 kw, conectat la sistemul energetic naţional”.
Principalul scop al acestui proiect este protejarea mediului înconjurător prin reducerea substanţială a emisiilor poluante şi combaterea schimbărilor climatice. La fel de importantă este şi reducerea cheltuielilor substanţiale, provenite din urma consumului de energie electrică. „Instalaţia eoliană va fi folosită pentru a transforma energia vântului în energie electrică, ce va fi introdusă apoi în reţeaua electrică a consumatorilor. Centrala electrică va fi amplasată la ieşirea din comuna noastră, pe partea dreaptă, pe drumul Ostrov-Esechioi”, a declarat Niculae Dragomir.
O altă realizare a primarului Niculae Dragomir este construirea unei biserici în satul Galiţa, care aparţine de comuna Ostrov. Cei aproximativ 700 de locuitori ai satului se vor putea bucura pentru prima oară de propriul lăcaş de cult, datorită implicării unui preot, dar şi datorită implicării administraţiei locale şi a suportului financiar susţinut de Primărie.

Un articol realizat de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top