Opinii

Cele mai importante proiecte UE, în Măcin şi Isaccea

Primul contract de lucrări din proiectul „Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea”, care a fost, la vremea respectivă, şi cel mai mare proiect de mediu din România,  finanţat de Uniunea Europeană, a fost semnat în urmă cu doi ani la Primăria municipiului Tulcea. Contractul, în valoare totală de 10 milioane de lei, vizează construirea unor staţii de epurare în oraşele tulcene Măcin şi Isaccea, lucrările fiind considerate extrem de importante de cele două primării. „Reţeaua de furnizare a apei potabile din oraş, veche de peste 50 de ani, ne creează foarte mari dificultăţi în timpul verii, avariile fiind foarte frecvente”, a declarat imediat după semnarea contractului primarul oraşului Măcin, Andone Ichim.

Un articol realizat de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

La rândul său, primarul oraşului Isaccea, Ilie Petre, a subliniat faptul că acesta a fost primul proiect care s-a derulat în urma asociaţiei mai multor localităţi urbane. „Este, de asemenea, primul pas pentru asigurarea unui standard civilizat de viaţă populaţiei din aceste aglomerări urbane”, a declarat primarul Ilie Petre.
În mai 2008, Uniunea Europeană a aprobat acordarea a 113.797.800 de euro pentru realizarea proiectului iniţiat de Aquaserv S.A., referitor la reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă uzată oraşele Tulcea, Isaccea, Sulina şi Măcin, acesta fiind, potrivit autorităţilor locale, cel mai mare proiect de mediu finanţat în Romania de UE.
În Sulina, cel mai estic oraş al României, se vor executa lucrări de 11 milioane de euro, la Măcin, lucrări în valoare de 9,5 milioane de euro, iar la Isaccea, de 7,5 milioane de euro, numărul persoanelor care vor beneficia de acest proiect fiind de 106.000.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top