Exclusiv

Ce trebuie să știi despre domeniul Relațiilor Publice când vrei să te angajezi

Un om bun pe partea de relații publice este o persoană cultivată, care a citit foarte mult, fapt care se observă cu ușurință din vocabularul acestuia. În acest domeniu este importantă motivația și interesul de care dă dovadă. Este esențial ca un candidat pentru acest post să fie la curent cu ce este nou, să fie un bun vorbitor de limbă natală dar și de limbi străine. În plus, trebuie să întrețină o relație foarte bună cu presa.

Specialistul în domeniul relațiilor publice are datoria de a cunoaște organizația și membri interni ai acesteia. Cunoștințele despre organizație trebuie să fie solide pentru aplicarea unei strategii comunicaționale adecvate. El este un intermediar între agenția pe care o reprezintă și publicul căruia i se adresează aceasta. Poate fi un angajat al unei agenții de relații publice sau poate fi consultant independent.

Calitatea unui candidat pentru postul de specialist relații publice de a fi prietenos și deschis către oameni este foarte importantă, pentru stabilirea unor relații bune cu cei din jur. O cerința întâlnită în majoritatea locurilor de muncă din acest domeniu este licența în Comunicare/Relații Publice sau Jurnalism. În plus, candidatul trebuie să dețină experiență în domeniul relațiilor publice sau al comunicării, să dețină excelente abilități de comunicare și organizare, să dețină aptitudini redacționale, capacitate de lucru în echipă, creativitate, rezistentă la stres.

În privința exprimării și scrierii corecte, trebuie subliniat faptul că este important să nu se folosească prescurtări, emoticonuri, deoarece în mediul business acestea nu sunt adecvate. Greșelile gramaticale sau de punctuație devin un aspect dramatic dacă există. Îți pot afecta serios imaginea chiar dacă în alte aspecte ești fără cusur.

Un om care are un loc de muncă în domeniul relațiilor publice nu se va blaza niciodată și nu se va mulțumi doar cu ceea ce știe la acel moment. Va avea dorința de a învăța în permanență, de a fi informat, nu se va opri niciodată din autoperfecționare și va evolua în sfera lui de activitate.

Mediul de lucru în care se lucrează în acest domeniu este unul ce implică colaborarea cu oameni ce au personalități diferite. Tactul și diplomația sunt abilități ce trebuie le dețină un agent de relații publice. Trebuie știe să comunice eficient pentru reuși se facă respectat. Specialistul în relații publice trebuie sesizeze un eventual pericol și să reabiliteze situația la timp.

Un candidat pentru domeniul vânzărilor trebuie dea dovadă de răbdare, de o gândire coerentă, de imaginație. Trebuie să fie focusat pe atingerea obiectivelor stabilite și nu în ultimul rând să fie spontan. Acesta este la curent cu serviciile, procedurile, ofertele utilizate, propune îmbunătățiri în activitatea departamentului de comunicare și relația cu clienții.

Un specialist în relații publice trebuie fie foarte bine informat despre domeniul pentru care comunică . Acesta trebuie fie atent la detalii, dispus să dezvolte relații armonioase cu partenerii, cu colaboratorii, clienții și jurnaliștii din presă. Doar astfel va reuși să creeze un climat ce oferă încrederea celor din companie și va primi un feedback pozitiv care va ajuta la colaborările ulterioare ale organizației.

Este important ca un specialist în relații publice să aibă capacitatea de a se adapta în funcție de mediul în care acesta se învârte și muncește. Mai exact, trebuie să țină cont dacă spațiul în care își desfășoară activitatea compania este într-un mediu rural sau urban, dacă populația căruia i se adresează este una cu venituri sub sau peste medie, dacă este vorba de o populație majoritară feminină sau masculină, să țină cont de orientările politice și cele religioase și așa mai departe.

Această muncă sună bine dar trebuie ținut cont de faptul că este foarte solicitantă și stresantă, implicând o responsabilitate mare. Pentru început, la o agenție este omul care gestionează și se ocupă de toate, de cele mai mici aspecte însă acest lucru se schimbă pe parcurs, o data cu acumularea experienței și avansarea. Cu ajutorul unei agenții de recrutare precum infomunca.ro, sansele de a-ti gasi un loc de munca în acest domeniu cresc considerabil.

 

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top