Actualitate

Ce taxe speciale au prevăzut pentru 2022 aleșii locali ai comunei Mircea Vodă

Bugetul de venituri al unei administrații locale nu prevede doar colectarea taxelor și impozitelor pe clădiri, terenuri sau autoturisme, ci și colectarea de bani din alte taxe speciale.

Conform Hotărârii Consiliului Local al comunei Mircea Vodă, județul Constanța, taxa de habitat pe care locuitorii comunei o vor plăti în anul 2022 este de 48 de lei/an pentru fiecare persoană. Această taxă se compune din colectarea, transportul, depozitarea și procesarea deșeurilor menajere și celor asimilate cu acestea (3 lei/lunar/persoană), la care se adaugă taxa pentru dezvoltare și ecologizare (1 leu/lunar/persoană).

„Taxa constituie venit cu destinație specială și este fundamentată pe necesitatea asigurării curățeniei comunei și se utilizează în scopul asigurării colectării și transportului reziduurilor menajere”, se arată în cuprinsul HCL.

Desigur, de la plata acestei taxe sunt scutiți veteranii de război și văduvele veteranilor de război, persoanele cu gradul 1 sau 2 de handicap.

Consiliul Local al comunei Mircea Vodă a stabilit și alte taxe locale: taxa pentru eliberarea titlurilor de proprietate asupra terenurilor dobândite în baza Legii Fondului Funciar (15 lei/ha), taxa pentru înregistrarea contractelor de arendă (30 de lei), taxa pentru eliberarea certificatelor de stare civilă și taxa pentru eliberarea adeverinței cu date din registrul agricol în regim de urgență (25 de lei), taxa pentru eliberarea certificatului fiscal sau a altor documente în regim de urgență (25 de lei).

De asemenea, se va plăti o taxă de 500 de lei pentru cei care doresc să închirieze sala cu mese, veselă și bucătărie a Căminului Cultural în vederea organizării de nunți. Pentru alte evenimente (onomastici, majorate), același serviciu se închiriază cu 300 de lei.

Printre taxele de stare civilă stabilite de Consiliul Local amintim taxa de 500 de lei pentru desfacerea căsătoriei prin divorț pe cale administrativă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top