Actualitate

Ce spune Primăria Tulcea despre decizia instanței de suspendare a demolării garajelor ilegale

„Orice reformă și orice progres întâmpină la început rezistență”. Așa începe o postare pe Facebook a primarului Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, despre decizia instanței de a anula o Hotărâre a Consiliului Local de desființare a unor garaje.

Ilie consideră că cei care se bucură de această „victorie de etapă” sunt antireformiștii și puținii admiratori ai vechii administrații, cea care a adus orașul în starea de azi”.

„Să nu uităm că aceleași voci false afirmau acum un an că demolăm garaje, ca să construim blocuri! Când în locul garajelor au apărut locuri de parcare și spații aerisite, vocile nu și-au cerut scuze pentru minciunile nerușinate. Nu ne vom opri.

Scopul nostru este progresul și modernizarea orașului, iar pentru asta suntem dispuși să facem orice efort, inclusiv să privim zbaterile antireformiștilor. Cetățenii ne vor judeca după fapte pe noi și după minciuni pe ei!”, a transmis primarul Ilie Ștefan.

La rândul său, George Şinghi, viceprimar al Municipiului Tulcea, face o analiză din perspectivă juridică și vorbește și despre proiectele pe care Primăria intenționează să le dezvolte în locul garajelor:

„Voi pune aici câteva lucruri în perspectivă despre <faimoasa> acțiune și sentință parțială privind dezafectarea garajelor.

1. Având la bază o plângere realizată de 37 de cetățeni, deținători de garaje în zona străzii Spitalului, la Tribunalul Tulcea a fost înregistrat un dosar în 14.07 și cu Hotărâre emisă în 27.07, în urma căreia sunt suspendate temporar somațiile transmise de Primăria Tulcea către cetățenii în cauză pentru dezafectarea garajelor; TOTODATĂ este suspendată o hotărâre a Consiliului Local și sunt suspendate TOATE dezafectările de garaje din Municipiu!

2. După cum vedem și în extrasul de carte funciară al terenului (pe care trebuie să spun, cu greu am reușit să îl intabulăm), acesta este în suprafață de 3602mp, este în proprietatea MUNICIPIULUI și prezintă <construcții anexă> cu funcțiunea de garaje, dar care sunt FĂRĂ ACTE; acestea sunt notate extratabular și sunt PROVIZORII! Totodată, un articol din contractul de chirie pe teren cu un deținător de garaje stipulează clar că proprietarul trebuie să își dezafecteze <anexa provizorie> în 30 de zile de la primirea unei somații din partea DIAP Tulcea, administratorul terenurilor.

3. Exact în această zonă, după cum se vede și pe site-ul primăriei, în data de 21.04.2022, Primăria Tulcea a demarat un proiect și un PUZ pentru zona de garaje din str Spitalului, pentru realizarea unei parcări supraetajate.

Detalii parcare etajată:

Regim de înălțime S+P+2E+TERASĂ

Suprafață construită 2930 mp

Suprafață desfășurată 11720 mp

370 locuri de parcare dintre care 8 pentru persoane cu dizabilități și 3 pentru încărcare mașini electrice.

Accesul vertical auto se face pe rampă iar cel pietonal pe două scări.

Au fost amenajate parcări pentru biciclete, zone verzi, spațiu de joacă și un teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic și împrejmuit cu gard de 5m, pentru siguranță.

La nivelul terasei, locurile de parcare au fost acoperite cu copertine realizate din panouri fotovoltaice.

Așadar, ne găsim acum în situația în care, Primăria, pe terenul propriu, nu își poate continua un proiect major de investiții, cu beneficii pentru întregul cartier, pentru toți cetățenii din zonă și asta <datorită> faptului că un număr de 37 de deținători de <anexe garaje provizorii> și-au pus propriul interes în fața interesului public și au reușit, temporar, să își mențină cele 37 de <anexe> care prezintă o față inestetică a orașului nostru.

Sunt convins că în cele din urmă instanțele vor face dreptate, însă este foarte proabil că termenele nu vor fi așa rapide, iar Municipiul Tulcea nu dispune de atâta TIMP pierdut. Fac astfel un apel către conștiința acestor persoane și către judecata tuturor locuitorilor pentru a se face lucrul corect pentru binele comunității”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top