Fără categorie

CCINA Constanţa vine în sprijinul operatorilor economici din turism

Recentele modificări ale legislaţiei, în privinţa obţinerii brevetelor şi licenţelor de turism, precum şi a certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, respectiv prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 1267/2010, privind eliberarea certificatelor de clasificare a licenţelor şi brevetelor de turism şi cele din Ordinul MDRT nr.899/28.01.2011, prin care s-au aprobat normele metodologice de aplicare a respectivei HG, aduc importante noutăţi în acest domeniu.

Un articol de Paul PÂRVU

Principala modificare este aceea că, prin noile reglementări, a fost introdusă „auto-clasificarea” structurilor de primire turistică, adică, pentru obţinerea certificatului de clasificare, solicitantul va depune, pe proprie răspundere, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, declaraţia standardizată şi întreaga documentaţie de clasificare a unităţii respective (de cazare sau alimentaţie), fără a se mai realiza un control prealabil al unităţii, de către salariaţi ai ministerului. De asemenea, procedura este similară în cazul licenţierii agenţiilor de turism. CCINA Constanţa vine în sprijinul operatorilor economici din turism, de pe litoral, care întâmpină dificultăţi în corecta întocmire a documentaţiilor pentru obţinerea brevetelor, licenţelor de turism şi a certificatelor de clasificare/reclasificare a structurilor de primire turistică, acordând consultanţă şi asistenţă în întocmirea acestor documente, mergând până la redactarea şi depunerea întregii documentaţii la sediul MDTR. Menţionăm că aceste servicii vor fi realizate de salariaţi ai CCINA, care au pregătire de specialitate şi experienţă în acest domeniu. Firmele membre ale CCINA Constanţa beneficiază de importante facilităţi şi reduceri ale tarifelor de consultanţă. La iniţiativa şi propunerea conducerii CCINA Constanţa, şi celelalte Camere de Comerţ şi Industrie  judeţene din România analizează posibilitatea de a realiza aceste servicii, pentru firmele de turism din zonele respective.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top