COMUNICATE

Cartierul Tineretului – groapa de gunoi a promisiunilor neonorate ale primarului Scupra

În 2012, George Scupra venea pe cai mari ca primar al oraşului Ovidiu. Printre provocările mandatului său se afla situatia din Cartierul Tineretului, de pe varianta ocolitoare. Patru ani mai tarziu, Scupra le vinde locuitorilor acelaşi lucru – promisiuni de mai bine. De asemenea, se laudă în fata localnicilor cu „patru proiecte realizate în patru ani” referitoare la acest cartier. Care este însă realitatea? – Mocirlă, canalizare nefunctională, conditii demne de evul mediu.

Un articol de Răzvan PETRE

Cartierul Tineretului a fost proiectul regretatului Ion Podaru. Pe loturile de teren distribuite de el s-a început ridicarea de constructii în perioada 2008-2012. În paralel, primăria a intervenit – ce-i drept, nu într-un ritm alert – pentru introducerea utilitătilor. Anul electoral 2012 i-a prins pe cei din Cartierul Tineretului cu străzile pietruite, pregătite pentru asfaltare, dar fără apă, canalizare şi curent electric. Au primit, în schimb, o grămadă de promisiuni.

Epoca de aur George Scupra

Patru ani mai târziu, actualul primar, George Scupra, ne anuntă că în Cartierul Tineretului a avut patru proiecte. Din declaratiile sale, mai că îti vine să crezi că acolo curge lapte şi miere şi că totul este perfect. În realitate, din cele patru proiecte cu care se laudă Scupra, doar două sunt realizate efectiv, şi chiar şi pentru acelea meritul nu e neapărat al actualului primar.
De exemplu, în momentul de fată, casele din cartier sunt legate la reteaua de distributie a gazelor naturale. Acest proiect, cu care Scupra nu ezită să se împăuneze, îşi are însă originea în mandatul predecesorului său – Dumitru Bocai. Echipa acestuia s-a ocupat de partea tehnică a proiectului, iar autorizatia de constructie pentru reteaua de gaze poartă semnătura lui Bocai.
Singura contributie a lui Scupra este aceea că lucrarea a fost finalizată în mandatul său. Motiv pentru care el se mândreşte cu faptul că le-a dat oamenilor din Tineretului gaze…

Canalizarea există, dar nu e functională…

Un alt proiect cu care actualul primar din Ovidiu se laudă în fata concetătenilor este canalizarea din Cartierul Tineretului. Doar că, aşa cum recunoaşte chiar Scupra – aceasta nu este racordată la reteaua de canalizare a oraşului, deci este cam… inutilizabilă.
Singurul rezultat concret al construirii canalizării este distrugerea drumurilor pietruite, care au fost sparte şi răscolite pentru a face loc tevilor.
În momentul de fată, gurile de canal zac în părăsire. Capacele sunt date la o parte sau acoperite de bălării, iar în tevi a intrat mizerie şi pământ. Probabil, dacă ar locui el însuşi în Cartierul Tineretului, lui Scupra nu i-ar plăcea să trebuiască să facă ture la veceul din fundul curtii, deşi are canalizare la poartă. Cum e ferit de asemenea probleme, se laudă că le-a dat oamenilor canalizare şi speră că cei mai multi ovideni nu vor merge în Cartierul Tineretului, ca să se convingă cu ochii lor cum arată „realizările” lui Scupra.

Promisiuni fără număr, şi fără termen

Luat pe sus de valul laudei de sine, primarul Scupra promite marea cu sarea. Mai mult, spune că în privinta asfaltării străzilor din Tineretului, lucrările sunt „prea avansate”! În realitate, asta înseamnă că s-a asfaltat şoseaua din marginea cartierului, respectiv un petec de cinci metri, pe una din străzile interioare. Cu jumătate de glas, primarul explică „stadiul avansat” al lucrărilor ca fiind raportat nu la proiectul de asfaltare, ci la aducerea retelei de curent electric.
Evident, între cele două lucrări nu există nicio legătură, dar asta este singura scuză pe care a putut-o inventa Scupra.
Mai mult, deşi se laudă cu proiectele sale invizibile şi promite că în cel mai scurt timp locuitorii din Cartierul Tineretului vor avea asfalt, curent electric şi canalizare functională, Scupra nu e în stare să dea măcar estimativ o dată la care toate aceste promisiuni se vor concretiza.
Pentru canalizare „se poartă discutii cu RAJA privind racordarea”. Asfaltarea se va face imediat ce vor fi trase liniile de curent electric, dar pentru acestea nu există nicio dată, nimic. Faptul că primarul se fereşte să îşi ia angajamente de timp clare mai dovedeşte un lucru – că nu există niciun proiect depus pentru niciuna din investitiile enumerate mai sus. Totul este la stadiul de „discutie” şi de promisiuni electorale.

Lauda nu tine loc de fapte

Aşadar, luat la bani mărunti, sloganul lui Scupra (cu „patru ani – patru proiecte”) se dovedeşte a fi praf în ochii alegătorilor. În loc să se mărginească a se lăuda cu reteaua de apă şi a-şi cere scuze că nu a făcut nimic altceva în patru ani în care a avut în spate un Consiliu Judetean şi un Guvern de aceeaşi culoare politică, Scupra se laudă cu munca altora şi promite, din nou, că va face şi va drege. Oare oamenii au să-l creadă, din nou?

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top