Actualitate

„Cartea Vie”, un proiect cultural al Centrului pentru Tineret „Ion Creangă” din Tuzla

De câteva săptămâni, Centrul pentru Tineret „Ion Creangă” din Tuzla derulează un program cultural intitulat „Cartea Vie”, prin care anumite personalități vin în fața publicului (online) și povestesc anumite aspecte din viața lor.

„Pentru perioada următoare ne-am propus să invităm în Sala de Lectură a Centrului Pentru Tineret “Ion Creangă” oameni care au acceptat să se deschidă în fața dumneavoastră, asemeni unei cărți, și să ne povestească din experiența de viață sau experiența profesională. După cum bine știm, “Cărțile Vii” sunt oameni pe care îi ascultam și îi citim asemeni unei cărți cu file între coperți dar fără a, avea posibilitatea să-i împrumutăm acasă, așa cum împrumutăm de la bibliotecă o carte tipărită. Vom avea “cărți vii” din domeniu medical, cultural-artistic, filosofie, juridic, politic, civic și voluntariat etc”, spun cei de la Centrul din Tuzla.

Toate aceste “lecturi” din Sala de Lectură a Centrului sunt înregistrate și distribuite în mediul online pentru a putea avea acces la ele, un public cât mai mare. Proiectul își propune să provoace la dialog interpersonal oameni din localitatea Tuzla sau care au participat la diverse evenimente ale Centrului Pentru Tineret “Ion Creangă”. Proiectul durează până la sfârșitul acestui an și, „dacă vedem că există un interes pentru “citit” de astfel de cărți, vom continua”, adaugă inițiatorii.

Până acum, în fața publicului virtual, a venit Adriana Stoica, „o adevărată fereastră spre Asia”. Profesoară de limba română la Universitatea Waseda și la centrul cultural Asahi din Tokyo, Japonia, autoare de manuale și materiale de studiu pentru studenții japonezi și fondatoarea unui grup de prietenie și schimb cultural romano-japonez, vă invită să “citim” împreună despre Japonia, India, și să aflăm despre legătura sufletească dintre o carte și cai.

De asemenea, o altă ediție a „Cărții Vii” l-a avut ca invitat pe Adrian Trică, „o altfel de carte de psihologie”.  A fost o discuție despre viață, cariera și nu în ultimul rând despre câteva aspecte psihologice.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top