Fără categorie

Cârstocea de la RIG SERVICE dezinformează: ITM spune că NU s-a semnat contractul colectiv de muncă

Florin Cârstocea, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni al RIG SERVICE, a declarat pentru un ziar din Constanța că angajații companiei au semnat recent un contract colectiv de muncă și deci toate discuțiile din jurul acestui subiect nu își au rostul:

Există un contract colectiv de muncă, el a fost semnat de dată recentă inclusiv de cei care sunt vicepreşedinţi ai sindicatului de la RIG SERVICE. Şi-atunci, unde sunt problemele?”.

Doar că atât Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța cât și unul dintre vicepreședinții sindicatului îl contrazic. Mai mult, așa cum publicația noastră a scris într-un articol anterior, sindicatul ia în calcul organizarea unei greve și chiar intentarea unui proces, pentru rezolvarea acestei probleme.

Urmare a cererii dumneavoastră înregistrată la ITM Constanța sub nr. (…) prin care solicitați informații referitoare la contractele colective de muncă depuse de către RIG SERVICE SA, vă comunicăm că ultimul contract colectiv de muncă depus de către aceasta la ITM Constanța a fost înregistrat la data de 10.08.2016”, se arată într-un răspuns oficial din data de 24.04.2019.

Contractul colectiv de muncă se semnează de către membrii comisiei de negociere. S-au semnat doar niște acte adiționale la contractul colectiv de muncă. E cu totul altceva”, a spus vicepreședintele de sindicat Dumitru Ciocan.

Cârstocea îl contestă pe liderul sindical care vrea să meargă în instanță pentru drepturie angajaților

În declarația la care am făcut referire, Cârstocea l-a contestat și pe liderul sindical Neculai Costel, despre care a spus că nici măcar nu mai este angajatul companiei:

Conform legii, lider de sindicat poate fi doar un angajat al firmei. Or persoana care susţine că este lider de sindicat nu mai lucrează de pe data de 1 aprilie la RIG SERVICE. Este un pensionar, un om pensionat din 2012, care a continuat să lucreze la companie până pe data de 1 aprilie, când nu i-a mai fost prelungit contractul”.

Pe data de 19 aprilie, sindicatul trebuia să organizeze alegeri, dar nu s-a întâmplat acest lucru, iar dumnealui s-a autoproclamat în continuare lider de sindicat”

Vicepreședintele sindicatului Dumitru Ciocan îl contrazice pe Cârstocea și în această chestiune: “Actualului președinte nu i-a expirat mandatul, o să îi expire în curând. Eu sunt vicepreședinte numit, nu ales. Numit de consiliul de sindicat. Eu vreau să candidez la următoarele alegeri, să fiu președinte de sindicat. Noi suntem patru inși care candidăm pentru această funcție. Nici nu ne-am vorbit între noi cine o să fie președinte.

Nu știu de ce nu s-a semnat până acum. Nu discut semnarea contractului colectiv de muncă cu dumneavoastră”.

Dumitru Ciocan: Nu sunt omul lui Florin Cârstocea. Nu m-am întâlnit niciodată singur cu el

Ciocan a insistat că nu este omul lui Florin Cârstocea, așa cum s-a vehiculat:

Pe mine trebuie să mă scoateți din treaba asta. Nu sunt omul lui Cârstocea, eu nu am nicio treabă cu firma, sunt angajat la firmă și atât. Nu sunt omul lui Cârstocea. Mergem acum de mână la companie și întrebați: <Ciocan e omul dumitale sau nu?>. Dacă eram omul lui Cârstocea, mă plimbam și eu cu un BMW-eu, mergeam cu Lexus, cu altceva, dar eu sunt un amărât. Eu nu am fost niciodată singur la Cârstocea, dacă sunteți interesat.

Eu am fost la domnul Cârstocea și i-am spus de articol și mi-a spus că nu îl interesează, că el e trecut prin astea. Dar eu vreau o dezmințire, că nu sunt omul lui Cârstocea, nu am nicio treabă și că m-am zbătut pentru drepturile oamenilor”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top